ΣΠΟΡ

Ένας 12χρονος ο νεότερος grandmaster στην ιστορία του σκακιού

Ένας 12χρονος ο νεότερος grandmaster στην ιστορία του σκακιού
CNNi

Στα 12 μόλις χρόνια ζωής του ο Abhimanyu Mishra από το Νιού Τζέρσι των ΗΠΑ, ινδικής καταγωγής, κατάφερε να γίνει ο νεότερος grandmaster στην ιστορία του σκακιού.

Σε ηλικία μόλις 12 ετών, 4 μηνών και 25 ημερών, o Mishra καταρρίπτει έτσι το ρεκόρ του Sergey Karjakin, από τη Βουδαπέστη, ο οποίος είχε κατακτήσει τον αξιοζήλευτο τίτλο σε ηλικία 12 ετών και επτά μηνών.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε αντέξει περίπου 19 χρόνια.

Το παιδί «θαύμα» από το Νιου Τζέρσεϊ , που έμαθε να παίζει σκάκι σε ηλικία 2,5 ετών, απέκτησε την απαιτούμενη βαθμολογία των 2.500 πριν μερικές εβδομάδες – σε τουρνουά στη Βουδαπέστη – και ο τίτλος του σύντομα θα επιβεβαιωθεί και από την Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE).

Ο έφηβος δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter για να γιορτάσει τον άθλο του, λέγοντας: «Τελικά έκανα ματ στον μεγαλύτερο αντίπαλο (την συνεχιζόμενη πανδημία) που με σταμάτησε για 14 μήνες. Ευχαριστώ όλους για όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας. Ανυπομονώ για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Η κατάρριψη των ρεκόρ είναι κάτι που έχει συνηθίσει ο Mishra.

Στην ηλικία των μόλις επτά ετών, έγινε ο νεότερος Expert της Σκακιστικής Ομοσπονδίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στα εννιά του έγινε ο νεότερος National Master και σε ηλικία 10 ετών, εννέα μηνών και 20 ημερών, έγινε ο νεότερος International Master.

12-year-old Abhimanyu Mishra becomes youngest grandmaster in chess history, by Ben Morse, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ