ΣΠΟΡ

Μοναδικές στιγμές στο κλειστό του ΟΑΚΑ την στιγμή της βράβευσης του Διαμαντίδη

Μοναδικές στιγμές στο κλειστό του ΟΑΚΑ την στιγμή της βράβευσης του Διαμαντίδη
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στο πάνθεον των κορυφαίων μπήκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, η Ευρωλίγκα βράβευσε -δια χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη- τον 3D, τον έχρισε θρύλο και 18.000 φίλοι του ΠΑΟ παραληρούσαν τραγουδώντας: «μην σταματήσεις αρχηγέ», πριν το τζάμπολ του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Τσεντεβίτα.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης βραβεύτηκε από την Ευρωλίγκα για την τεράστια 12ετή προσφορά του στη διοργάνωση και πλέον φέρει τον τίτλο του «θρύλου», όπως στο παρελθόν έχει συμβεί μόνο με τους Παπαλουκά, Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο.

Τρεις κατακτήσεις Ευρωλίγκας (2007, 2009, 2011), δύο φορές MVP σε Final-4 (2007, 2011), μια φορά κορυφαίος παίκτης της σεζόν (2011), έξι φορές κορυφαίος αμυντικός (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011). Πρώτος σε ασίστ, πρώτος σε κλεψίματα, έκτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού, 11ος σε ριμπάουντ(!) και 14ος σε τάπες, ο μόνος γκαρντ που βρίσκεται τόσο ψηλά στις δύο τελευταίες κατηγορίες.

2500895


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο πρόεδρος της Euroleague, Ζόρντι Μπερτομέου έπλεξε το εγκώμιο του Διαμαντίδη μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. «Είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε τον Διαμαντίδη στο γκρουπ των θρύλων, το αξίζει. Ο Δημήτρης είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία μας. Είναι τιμή μας να έχουμε τον Διαμαντίδη μαζί μας. Η συμμετοχή του στο παιχνίδι είναι κάτι που πρέπει να τιμήσουμε. Θα λείψει ο Διαμαντίδης, αλλά όλοι πρέπει να θυμούνται τη συνεισφορά του. Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Δεν θα πω ότι είναι ο αγαπημένος μου, δεν είναι σωστό. Αλλά πριν από 15 χρόνια είχα δει τον Διαμαντίδη και πάντα ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά εντός και εκτός παρκέ. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι σημαντικοί για εμάς. Όλοι πρέπει να έχουν αυτούς τους παίκτες για παράδειγμα. Είναι τιμή μου που είχαμε τον Διαμαντίδη στην Euroleague και θέλω να τον ευχαριστήσω. Θα ήθελα να τον δω για πολλά χρόνια στο παρκέ, αυτό είναι δεν είναι δυνατόν όμως. Έτσι, θα ήθελα να τον έχουμε για πολλά χρόνια μαζί μας».

Συγκινημένος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μίλησε για τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Παναθηναϊκό που βραβεύεται ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν παίξει ποτέ στην ομάδα. Ό,τι μπορούμε κι όσο μπορούμε σαν οικογένεια, θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε ψηλά τον Παναθηναϊκό. Είναι τόσα πολλά τα καλά του Διαμαντίδη που δεν θέλω να διαλέξω κάτι. Δεν ήταν μόνο σπουδαίος αθλητής, αλλά και σπουδαίος άνθρωπος. Αυτό μετρά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην οικογένειά μου».

2500906


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Η αφιέρωση του Μάικ Μπατίστ

Ο Μάικ Μπατίστ μπορεί να απουσίαζε από το ΟΑΚΑ, λόγω υποχρεώσεων στις ΗΠΑ, αλλά δεν ξέχασε τον παίκτη με τον οποίο συνέθεσαν ένα από καλύτερα δίδυμα "κοντού-ψηλού" στα γήπεδα, τη βραδιά της βράβευσής του από την Ευρωλίγκα.

«Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά ένα δίδυμο για πικ εν ρολ σαν το δικό μας. Καλώς όρισες στην αθανασία αδερφέ μου», έγραψε στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

2500896


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ