ΣΠΟΡ

Euro 2020: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό Ιταλία-Αγγλία - Οι προβλέψεις των ειδικών

Euro 2020: Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό Ιταλία-Αγγλία - Οι προβλέψεις των ειδικών
EPA

Στη Ρώμη ή… στο σπίτι; Ιταλία ή Αγγλία; Ποια θα αναδειχθεί η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης; Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή στις 22:00, στο Wembey, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του EURO 2020.

Οι ποδοσφαιρικοί συντάκτες της Telegraph κατέγραφαν τις προγνώσεις τους για το τι θα συμβεί μετά την αναμενόμενη σέντρα.

Jason Burt – Αγγλία

Είναι ένα παιχνίδι 50-50. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι 'αυτό. Αλλά νομίζω ότι η Αγγλία θα κερδίσει. Η Ιταλία θα είναι οι πιο σκληροί αντίπαλοι που θα έχουν αντιμετωπίσει, καθώς βρίσκονται σε ένα φανταστική αήττητη φόρμα. Φαίνεται ότι θα γίνει ένας απίστευτα σφιχτός αγώνας, αλλά υπήρχαν πολλά στοιχεία στη νίκη στα ημιτελικά της Ιταλίας επί της Ισπανίας για να αισιοδοξεί η Αγγλία που προφανώς έχει μια ιδιαίτερη δυναμική και ίσως άξιζε να νικήσει τη Δανία πιο άνετα.

Το γεγονός ότι έχει ξεκουραστεί κατά 24 ώρες λιγότερο από τους Ιταλούς μπορεί να είναι παράγοντας, αλλά η Αγγλία είχε χρόνο να προετοιμαστεί και να επιδείξει αξιοσημείωτη φυσική αντοχή. Επιπλέον, είναι στο σπίτι.

Oliver Brown - Ιταλία

Έχοντας δηλώσει μετά την φάση των «16» ότι η Ιταλία ήταν πρωταθλητές σε αναμονή, δεν έχω πειστεί ακόμη – ακόμη αν απόλαυσα την ευφορία γύρω από την πρόκριση της Αγγλίας στον τελικό – ώστε να αλλάξω αυτή την άποψη. Όχι μόνο έχουν τη στόφα του νικητή αυτού του τουρνουά, αλλά καταλαβαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια με την υψηλότερη πίεση, είτε παίζοντας ένα κυνικό παιχνίδι εναντίον του Βελγίου είτε εφαρμόζοντας τη μέθοδο του κυματοθραύστη απέναντι στην ισπανική πίεση.

Ένα πάθος διατρέχει το ιταλικό στήσιμο υπό τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, από τον τελευταίο βοηθό μέχρι τον καπετάνιο του, τον Τζόρτζιο Κιελίνι. Το αήττητο σερί των 33 αγώνων της ομάδας είναι ο φθόνος του κόσμου. Καθώς η Αγγλία πρέπει να πιστέψει ότι μπορεί να σπάσει αυτό το σερί, οι Ιταλοί φαίνονται εξίσου πεπεισμένοι με τους αντιπάλους τους ότι αυτή είναι η ώρα τους.

Mike McGrath – Αγγλία

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν είχε σχεδόν καμία απώλεια από τραυματισμό στην ομάδα του από την έναρξη του τουρνουά και οι παίκτες φαίνονται φρέσκοι παρά τα 120 λεπτά εναντίον της Δανίας. Το πλεονέκτημα της έδρας και η πλειοψηφία των 66.000 πλήρων που θα πανηγυρίζουν υπέρ τους θα είναι επίσης ένας παράγοντας. Έχουν τα επιθετικά όπλα για να πληγώσουν την Ιταλία και τα σετ τους βελτιώνονται, κάτι που θα μπορούσε να παίξει μεγάλο ρόλο σε έναν σφιχτό τελικό.

Ο Χάρι Κέιν είναι μεταξύ των παικτών που κορυφώνουν την κατάλληλη στιγμή. Η ξηρασία των γκολ στη φάση των γκρουπ ξεχάστηκε ήδη όταν σημείωσε το νικητήριο γκολ εναντίον των Δανών και ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί.

James Ducker - Ιταλία

Το λέω με την ελπίδα ότι κάνω λάθος και η Αγγλία θα επικρατήσει. Ωστόσο, θα χρειαστεί μια τεράστια προσπάθεια. Η Ιταλία είναι αήττητη σε 33 αγώνες, έχει μείνει πίσω μόνο σε τρία από αυτά τα παιχνίδια και έχει κρατήσει 23 καθαρά φύλλα στη διαδικασία. Αν κάποιος μπορεί, υποψιάζομαι ότι αυτή η Αγγλία μπορεί. Είναι εξαιρετικά κατάλληλοι, οπότε υποψιάζομαι ότι η λιγότερη ξεκούραση μιας ημέρας δεν θα είναι τόσο μεγάλο ζήτημα όσο θα μπορούσε για μερικούς, αλλά θα πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή ημέρα τους.

Jeremy Wilson - Αγγλία

Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τις προβλέψεις μετά τη νίκη εναντίον της Γερμανίας. Η Ιταλία είχε μια επιπλέον ημέρα για να ανακάμψει και η νίκη της Αγγλίας εναντίον της Δανίας θα πρέπει να την εξάντλησε σωματικά φυσικά, αλλά θα πρέπει να είχε πολύ λιγότερες σωρευτικές επιπτώσεις από ό,τι το παιχνίδι με την Ισπανία, το Βέλγιο και την Αυστρία.

Το ευέλικτο σύστημα της Αγγλία φαίνεται επίσης κατάλληλο για να αντιμετωπίζει ισχυρότερες ομάδες και το πλεονέκτημα εντός έδρας στο Wembley δεν πρέπει να υποτιμάται. Η συλλογική οργάνωση της Ιταλίας είναι η δύναμή της, αλλά η Αγγλία πιθανότατα τη σκιάζει και ως προς τα άτομα που έχουν κερδίσει αγώνες, ειδικά με το βάθος των επιθετικών επιλογών.

Luke Edwards - Αγγλία

Ανησυχούσα πριν από κάθε παιχνίδι σε αυτό το τουρνουά και φοβόμουν την ήττα. Αυτό έκανα τα 40 χρόνια μου ως οπαδός της Αγγλίας. Είμαστε προετοιμασμένοι για την απογοήτευση και την αποτυχία. Η απαισιοδοξία είναι μια μορφή άμυνας, μια κουβέρτα για να τυλίξετε τον εαυτό σας όταν χτυπήσει ο πόνος της ήττας.

Αλλά μετά τον αγώνα με τη Δανία, κερδίζοντας τελικά έναν ημιτελικό, η δυναμική που έχει δημιουργήσει αυτή η ομάδα, ο αντίκτυπος που είχε στο έθνος, νομίζω ότι η Αγγλία θα κερδίσει τον τελικό. Αυτό έχει κάνει αυτή η ομάδα. Οι παλιές προκαταλήψεις έχουν εξαλειφθεί, οι ανοιχτές πληγές έχουν επουλωθεί.

Πιστεύω επίσης ότι η Ιταλία είναι μια ομάδα κατάλληλη για εμάς. Είναι παρόμοιοι στον τρόπο που παίζουν, αλλά νομίζω ότι η Αγγλία θα τους συμπιέσει, θα τους απογοητεύσει και τελικά θα κερδίσει. Πιθανότατα θα είναι προς το τέλος, όπως και οι νίκες ενάντια στη Γερμανία και τη Δανία, αλλά θα κερδίσουμε. Δεν το έχω πει πριν από κανένα παιχνίδι νοκ-άουτ της Αγγλίας στη ζωή μου. Αυτή η ομάδα δεν φοβάται κανέναν. Δεν επιβαρύνονται από την ιστορία, γράφουν ιστορία.

Chris Bascombe - Ιταλία

Έχοντας επιλέξει την Ιταλία ως το φαβορί πριν από το τουρνουά, η ξεδιάντροπη αυτοπροώθηση των δεξιοτήτων μου επιζητεί να παραμείνω πιστός στην αρχική ορθή κρίση.

Για να είμαι δίκαιος, προέβλεψαν επίσης ότι η Αγγλία θα αποκλειόταν στον πρώτο της σοβαρό αγώνα (δηλ. με τη Γερμανία στη φάση των 16).

Η πραγματικότητα είναι ότι είναι μια επιλογή 50-50. Η Ιταλία φαινόταν υπέροχη επί 75 λεπτά εναντίον της Ισπανίας και στη συνέχεια χάθηκε κατά τη διάρκεια της παράτασης. Η Αγγλία έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες και ο παράγοντας Wembley θα μπορούσε να είναι καθοριστικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ