ΣΠΟΡ

Μετά το Indian Wells νίκησαν και στο Μαϊάμι OPEN ο Τζόκοβιτς και η Αζαρένκα

Μετά το Indian Wells νίκησαν και στο Μαϊάμι OPEN ο Τζόκοβιτς και η Αζαρένκα
Reuters / Geoff Burke-USA TODAY Sports

Το διήμερο στο Μαϊάμι και το διεθνές τουρνουά τένις είχε γνωστά πρόσωπα να σηκώνουν το τρόπαιο, αφού τόσο ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όσο και η Βικτόρια Αζαρένκα κέρδισαν σχετικά εύκολα τους αντιπάλους τους στους δύο τελικούς και παράλληλα έκαναν το back to back σε Αμερικανικό έδαφος μετά το Indian Wells.

Μάλιστα για τον Νόλε ήταν το 3ο συνεχόμενο back to back στα δύο τουρνουά, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος τενίστας. Παράλληλα αυτός ήταν ο 28ος τίτλος σε τουρνουά masters (πέρασε μόνος πρώτος, μπροστά από τον Ναδάλ) και η 6η συνολικά κατάκτηση του τροπαίου στο Μαϊάμι, όσες έχει και ο Αντρέ Αγκάσι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 90 λεπτά για να κερδίσει εύκολα τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι 6-3, 6-3 και αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Και ο ίδιος έδειξε να το διασκεδάζει, βγάζοντας σέλφι και τραβώντας βιντεάκι, στέλνοντας από νωρίς το μήνυμα ότι εφέτος θέλει να σαρώσει τα πάντα. Ήδη έχει στην συλλογή του 4 Κύπελλα μαζί με τις νίκες του σε Αυστραλία και Κατάρ, ενώ μοναδική ήττα εφέτος είναι στο Ντουμπάι, στα προημιτελικά από τον Φελισιάνο Λόπες, επειδή δεν αγωνίστηκε (...) λόγω μόλυνσης στο μάτι.

Άνετη νίκη για την Αζαρένκα

Το πρώην Νο.1 στον κόσμο υπέταξε την 30χρονη Ρωσίδα Σβετλάνα Κουζνετσόβα (Νο.19) με 6-3, 6-2 σε 77 λεπτά και σήκωσε τον 20ο τίτλο στην καριέρα της, φεύγοντας για τρίτη φορά νικήτρια από τη Φλόριντα μετά το 2009 και το 2011.

Η Βικτόρια Αζαρένκα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από την αντίπαλό της, που είχε κάνει την μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας την Σερένα Γουίλιαμς, και έγινε η τρίτη τενίστρια στην ιστορία μετά τις Στέφι Γκραφ (1994, 1996) και Κιμ Κλάιστερς (2005) που φτάνει στο «νταμπλ» των ΗΠΑ, αφού μόλις πριν λίγες μέρες σήκωσε την κούπα και στο Indian Wells! Μάλιστα θα ανεβεί στο νούμερο 5 (από το 8 που είναι τώρα) και αν συνεχίσει με την ίδια φόρα θα διεκδικήσει και πάλι θέση στην κορυφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ