ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι «πράσινοι» αγώνες της πανδημίας σε αριθμούς

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι «πράσινοι» αγώνες της πανδημίας σε αριθμούς
AP Photo/Thibault Camus

Mε καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας Covid-19 ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

H τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για σήμερα και εκείνη της λήξης, στις 8 Αυγούστου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για πρώτη φορά στην ιστορία δεν θα έχουν θεατές στα στάδια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη.

Αποφασίστηκε ότι μόνο 11.025 αθλητές από 206 χώρες θα μπορούν να εισέλθουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, με την ομάδα υποστήριξής τους και μειωμένο αριθμό δημοσιογράφων.

Αυτό το μέτρο ανάγκασε τις ασφαλιστικές εταιρείες να πληρώσουν 400 εκατομμύρια δολάρια για την επιστροφή εισιτηρίων.

Η μόνη εκδήλωση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα έχει θεατές θα είναι η τελετή έναρξης με 1.000 επισκέπτες.

Συνολικά, επιλέχθηκαν 43 χώροι για τα αθλήματα και διαφορετικές δραστηριότητες στο Τόκιο 2020.

Ένας από αυτούς είναι το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο διαθέτει 26.000 κρεβάτια και χτίστηκε 100% μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μια άλλη λεπτομέρεια που τους καθιστά τους πιο «πράσινους» Αγώνες είναι ότι 6,21 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή χρυσών, ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων.

Όσον αφορά τους χορηγούς, το Τόκιο 2020 θα περιλαμβάνει 14 παγκόσμιους, με μία επένδυση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τοπικούς χορηγούς. Συνολικά, το κόστος θα φτάσει τα 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή διέθεσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρασε πολύς καιρός, περισσότερος από το αναμενόμενο, για την ακρίβεια 1.796 ημέρες μεταξύ του Ρίο 2016 και του Τόκιο 2020.

Στη Βραζιλία υπήρχαν 350 εκατομμύρια άνθρωποι που παρακολουθούσαν την τελετή έναρξης και 3,7 δισεκατομμύρια που παρακολούθησαν τους Αγώνες μέσω των ΜΜΕ. Εκτός από εκείνους που βρέθηκαν στα στάδια των Αγώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ