ΣΠΟΡ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια από την ΕΡΤ

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια από την ΕΡΤ
INTIME

Ανακοίνωσε εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το θέμα που έχει προκύψει με την τηλεοπτική μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια.

Το πρωί του Σαββάτου ο Λευτέρης Πετρούνας έδωσε τη μάχη του στον προκριματικό αγώνα της γυμναστικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε τη θέση του στον τελικό και βάζει υποψηφιότητα για άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Ωστόσο οι Έλληνες τηλεθεατές δεν είχαν την ευκαιρία να δουν την προσπάθεια του Πετρούνια. Παρά το γεγονός ότι το αγώνισμα μεταδόθηκε κανονικά, ο σκηνοθέτης έχασε το πλάνο με την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής επιτροπής που με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει τη χώρα μας και οι συμπολίτες του έχουν δικαίωμα να τον παρακολουθήσουν, ειδικά σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων».

Η απάντηση της ΕΡΤ

Απάντηση μέσω Twitter έδωσε για το θέμα η ΕΡΤ. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες.

2/2 Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ. #ERTTokyo2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ