ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πετρούνιας: «Ατόπημα και άδικο» η μη μετάδοση της πρόκρισης από την ΕΡΤ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πετρούνιας: «Ατόπημα και άδικο» η μη μετάδοση της πρόκρισης από την ΕΡΤ
Φωτογραφία αρχείου EPA / GEORGIOS KEFALAS

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του ο χρυσός ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, για τη μη μετάδοση της εμφάνισης και πρόκρισής του στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ζωντανά από την ΕΡΤ.

«Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο», σχολίασε ο Έλληνας πρωταθλητής για το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ζωντανά την προσπάθεια του.

Ο «Άρχοντας των Κρίκων» μετά την τεράστια προσπάθειά του, μίλησε για τον προκριματικό στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και εξήγησε:

«Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους.»

Σχετικά με τον επερχόμενο τελικό ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε:

«Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το θέμα που έχει προκύψει με την τηλεοπτική μετάδοση της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Απάντηση μέσω Twitter έδωσε για το θέμα η ΕΡΤ. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ