ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο - Εθνική πόλο: «Μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα»

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο - Εθνική πόλο: «Μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα»
SCREEN GRAB / VIDEO

Στη σημασία της μεγάλης νίκης της εθνικής μας ομάδας πόλο επί της Ουγγαρίας με 10-9, στάθηκαν οι Έλληνες διεθνείς μας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» και πρώτος σκόρερ του αγώνα, Γιάννης Φουντούλης, σημείωσε σχετικά με τη σπουδαία αυτή νίκη:

«Σε ένα Ολυμπιακό τουρνουά, το να παίρνεις μία νίκη επί ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου είναι σημαντικό και για την ψυχολογία, καθώς δείχνει ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε ομάδα. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι ώστε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο που είναι η είσοδος στην οκτάδα και τα νοκ άουτ παιχνίδια και μετά βήμα-βήμα. Ήδη κοιτάμε το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία».

Ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς, που ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τις αποκρούσεις του, δήλωσε:

«Σίγουρα ήταν μια σπουδαία νίκη επί μιας μεγάλης αντιπάλου, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα και συνεχίζουμε. Τα σουτ των Ούγγρων ήταν το ίδιο δυνατά όπως πάντα, αλλά εμείς αντιδράσαμε σωστά στην άμυνα».

Τέλος, ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, Άγγελος Βλαχόπουλος, είπε:

«Ήταν η πρώτη μας νίκη επί της Ουγγαρίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όμως την αφήνουμε πίσω και στρέφουμε το βλέμμα στους Ιταλούς, τον επόμενο αντίπαλο».

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ