ΣΠΟΡ

Θοδωρής Ιακωβίδης: «Αν αλλάξουν οι συνθήκες θα συνεχίσω» - Εκατοντάδες τα μηνύματα συμπαράστασης

Θοδωρής Ιακωβίδης: «Αν αλλάξουν οι συνθήκες θα συνεχίσω» - Εκατοντάδες τα μηνύματα συμπαράστασης
INSTAGRAM

Η ιστορία του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση, όταν ο ίδιος, με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε από το Τόκιο πως δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Η κινητοποίηση του κόσμου ήταν τεράστια για τον αθλητή, ο οποίος με την ειλικρίνειά του στέλνει μήνυμα προς την Ομοσπονδία για τους συναθλητές του.

Παραδέχτηκε ότι δεν θέλει να σταματήσει, αλλά δεν θεωρεί ηθικό να συνεχίσει με χορηγούς, όσο οι Έλληνες συναθλητές του αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Μιλώντας στο Open, αποκάλυψε ότι παίρνει 200 ευρώ το μήνα από την Ομοσπονδία για την προετοιμασία του.

«Ευχαριστώ τους άγνωστους που με αγκάλιασαν. Το πρόβλημα δεν είναι να μπαλώσουν τον Θοδωρή. Υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες, τόσοι αθλητές που χρειάζονται στήριξη», είπε, ευχαριστώντας θερμά για το κύμα αγάπης που δέχτηκε. «Σταματώ, διότι ζηλεύω τους συναθλητές μου που έχουν τα πάντα από τις χώρες τους και εγώ δεν μπορώ να το έχω για να είμαι στο ίδιο επίπεδο μαζί τους», συμπλήρωσε.

Για την στήριξη του κόσμου και την συνέχεια της καριέρα του είπε χαρακτηριστικά:

«Μακάρι να είναι η αρχή. Εγώ θέλω να συνεχίσω. Ο αθλητής μέσα μου ζει, υπάρχει, θέλει να αγωνιστεί ξανά. Αν αλλάξουν οι συνθήκες, θα συνεχίσω. Αλλά δεν το βρίσκω ηθικό να συνεχίσω εγώ με χορηγούς για άλλη μια τριετία και να υπάρχουν οι υπόλοιποι που θα τραβάνε τον ίδιο Γολγοθά. Θέλω ο κρατικός μηχανισμός να βοηθήσει όλους τους αθλητές, να βοηθήσει έμπρακτα».

Ο κόσμος τον έκανε «influencer»

Από την πρώτη στιγμή, ο κόσμος στα social media κινητοποιήθηκε, δημιουργώντας μία «καμπάνια» για να τον μετατρέψουν σε… influencer και να μπορέσει να αποκτήσει τους χορηγούς που χρειάζεται για να συνεχίσει την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πως κάποια στιγμή το προφίλ του αθλητή στο Instagram είχε περί τους 6 χιλιάδες ακόλουθους και σήμερα το πρωί, 24 ώρες μετά τη συγκινητική δήλωσή του, έχει ξεπεράσει τους 120.000!

Τα μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο του αθλητισμού είναι δεκάδες.

Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έκανε story για τον αθλητή.

Δήμας: Θα μείνει ο Ιακωβίδης

Παράλληλα, ο Πύρρος Δήμας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως από τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει την εθνική ομάδα Άρσης Βαρών και θα επικοινωνήσει με τον αθλητή για να μπορέσει να τον μεταπείσει και να συνεχίσει για να καταφέρει να βρεθεί στη Γαλλία σε 3 χρόνια.

«Ο Ιακωβίδης θα μείνει στο άθλημα και θα συνεχίσει την προσπάθειά του και με πολλούς υποστηρικτές απ’ ότι βλέπω. Ήδη κι εγώ είχα επικοινωνία, -δεν θέλω να πω ονόματα εταιριών και ανθρώπων που θέλουν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν τον Θοδωρή και γενικά το άθλημα. Θα μείνει ο Θοδωρής», τόνισε ο κ. Δήμας.

Κινητοποίηση από τους φίλους του Παναθηναϊκού

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού κινητοποιήθηκαν μέσα από την καμπάνια «Σύλλογος πιο Μεγάλος» με σκοπό να ενισχύσουν οικονομικά τον Έλληνα πρωταθλητή, ελπίζοντας παράλληλα αυτός να αναθεωρήσει την απόφασή του για αποχώρηση από την ενεργό δράση μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε μπροστά από τις κάμερες.

Αναλυτικά:

«Δεν κρύβουμε ότι τα δάκρυα του αρσιβαρίστα και πρωταθλητή του Παναθηναϊκού μας, Θοδωρή Ιακωβίδη, στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και η δήλωσή του ότι σταματάει να κάνει αυτό που τόσο πολύ λατρεύει, δηλαδή τον αθλητισμό, επειδή δεν μπορεί να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, μάς συγκίνησαν, αλλά και μας θορύβησαν ως φίλους του Τριφυλλιού και των σπορ γενικότερα.

Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε το εξής:

Ενεργοποιούμε εκτάκτως το λογαριασμό της καμπάνιας «Σύλλογος πιο Μεγάλος» και δηλώνουμε ότι κάθε συνεισφορά που θα πραγματοποιηθεί εκεί, από τη στιγμή αυτή έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Αυγούστου, θα αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την ενίσχυση του Θοδωρή. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί σε λογαριασμό του αθλητή μας, με την ελπίδα ο ίδιος να αναιρέσει την απόφασή του.

Ακόμα όμως και αν αυτό δεν συμβεί, επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι, τουλάχιστον εμείς, οι θαυμαστές και συνοπαδοί του Θοδωρή Ιακωβίδη, συμπαραστεκόμαστε στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια για να τιμήσει τα πράσινα και τα γαλανόλευκα χρώματα. Παράλληλα, καλούμε κάθε φορέα που αγαπάει και στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό να σταθεί εμπράκτως στο πλάι του μοναδικού αθλητή που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην άρση βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το ΙΒΑΝ είναι το GR4601403440344002002002028 (Alpha Bank, BIC CODE: CRBAGRAA) και ο δικαιούχος είναι ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος. Παρακαλείσθε όπως αναγράψετε στην αιτιολογία τη λέξη «Θοδωρής». Κάθε ποσό είναι ευπρόσδεκτο. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους.

ΥΓ.: Θοδωρή Ιακωβίδη, να μην ντρέπεσαι, αλλά να είσαι υπερήφανος που έφτασες εκεί όπου λίγοι καταφέρνουν να φτάσουν: στο ανώτατο αξίωμα της συμμετοχής στη σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση. Όπως είμαστε και εμείς υπερήφανοι που είσαι αθλητής του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας μας. Είτε κατακτούσες το χρυσό μετάλλιο είτε εγκατέλειπες την προσπάθειά σου, η εκτίμηση και η αγάπη των ανώνυμων φίλων του Τριφυλλιού παραμένει η ίδια…».

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Έλληνας αρσιβαρίστας έκανε νέες δηλώσεις πάνω στο θέμα.

Ο Ιακωβίδης επισήμανε πως «αυτό σημαίνει να είσαι Παναθηναϊκός». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως με όσα είπε δεν σημαίνει πως επαιτεί το παραμικρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ