ΣΠΟΡ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χαίρομαι που φέραμε το τρόπαιο, να ζήσουμε τέτοιες στιγμές και με την Εθνική

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Χαίρομαι που φέραμε το τρόπαιο, να ζήσουμε τέτοιες στιγμές και με την Εθνική
AP Photo/Jeffrey Phelps

Με το κύπελλο του πρωταθλητή του NBA έφτασε στην Ελλάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την οικογένειά του. 

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βρίσκονται 100 άτομα για την υποδοχή τον Γιάννη και τον Θανάση, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι φίλοι της οικογένειας, αλλά και παλιοί συμμαθητές τους.

Αφού τους αγκάλιασαν και συνομίλησαν για λίγο μαζί τους, τα δύο αδέρφια παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πίσω και βλέπουμε τους φίλους και την οικογένειά μας και που μπορέσαμε και φέραμε το τρόπαιο στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής.

«Δεν ξέρω πόσες μέρες θα μείνουμε αλλά θα πάμε στα Σεπόλια, στου Ζωγράφου, στις γειτονιές που μεγαλώσαμε και παίξαμε μπάσκετ», σημείωσε.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο είπαν πολλά ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο, που τους στήριξε και τους στηρίζει από την πρώτη μέρα που έφυγαν στις ΗΠΑ για να κυνηγήσουν το όνειρο.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA είπε:

«Δεν το έχω πιστέψει, ξυπνάω κάθε πρωί και βλέπω τους Μπακς πρωταθλητές και δεν το χω πιστέψει. Αυτό που ονειρευόμουν σαν παιδί το έζησα».

Να ζήσουμε τέτοιες στιγμές και με την Εθνική

Συνέχισε λέγοντας πως ελπίζει να ξαναζήσει τέτοιες στιγμές και με την Εθνική στο μέλλον και θα προτιμούσε να είναι στο Τόκιο, όπως είπε.

«Μακάρι να μπορούσαμε να παίζαμε τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μην ήμασταν εδώ. Θέλω να κάνω τη δουλειά μου και να πηγαίνω σπίτι μου και με την οικογένειά μου. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ. Δεν είμαι Αμερικάνος. Δεν θέλω να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ, αλλά να είμαι ο Γιάννης και να δουλεύω. Για την Εθνική μακάρι να είχαμε προκριθεί. Θέλω πολύ να βοηθήσω την Εθνική με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να κάνουμε κάτι σπουδαίο στο μέλλον. Να έχουμε καλούς παίκτες καλούς προπονητές, καλό σύστημα και να εκπροσωπήσουμε σωστά τη σημαία. Το επόμενο πράγμα που θέλω πάρα πολύ».

«Εθιστικό το αίσθημα της νίκης»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως όλες οι στιγμές που έζησε είναι απίστευτες και πως το αίσθημα της νίκης είναι εθιστικό.

«Θέλω πάλι να το ξαναζήσω όλο αυτό. Δεν κράτησε πολύ, θέλω να τα ξαναζήσουμε όλα αυτά σαν ομάδα. Να συνεχίσουμε να γίνουμε καλύτεροι και να είμαστε ακόμα πεινασμένοι να κερδίζουμε και να ζήσουμε τέτοιες στιγμές με το Μιλγουόκι και την Εθνική Ομάδα. Το συναίσθημα αυτό είναι εθιστικό. Είχα ανθρώπους δίπλα μου που με πίστεψαν και με βοήθησαν να γίνω καλύτερος. Το καλύτερο συναίσθημα που έχω νοιώσει μέχρι τώρα είναι που έγινα πατέρας, δεν το πιάνει το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Και θα ξαναγίνω πατέρας σε λίγο. Αν μου έλεγες πριν από 8 χρόνια πως σήμερα θα ήμουν εδώ με τον Θανάση και θα πηγαίναμε το τρόπαιο του ΝΒΑ όπου θέλουμε θα σε έλεγα τρελό».

«Αφού με πίστεψε ο Κόμπε δεν χρειάζεται να με πιστέψει κανείς άλλος»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον Κόμπι Μπράιαντ είπε πως: «Ο Θανάσης μου βάζει challenge. Μου λέει ότι δεν μπορώ να βάλω μια βολή. Η οικογένειά μου με βοηθάει να βάζω προκλήσεις σε μένα. Με βοήθησε πολύ ο Κόμπι που μου έβαζε προκλήσεις και αν με πίστεψε εκείνος σε εμένα, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο. Θέλω να γίνω καλύτερος να βελτιωθώ και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με χαμόγελο. Και όποια πρόκληση έρχεται θα είμαστε εδώ για να την χαρούμε».

Παρ΄ότι ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές, δεν σταματάει την προετοιμασία του. Όπως είπε θα κάνει αύριο προπόνηση και σήμερα θα κάνει βάρη, δείχνοντας πως ένας πρωταθλητής δεν έχει ρεπό.

«Δεν θέλω να είμαι το πρόσωπο του NBA, θέλω να κάνω τη δουλειά μου να πηγαίνω σπίτι μου και να είμαι ο Γιάννης που δουλεύει σκληρά», σημείωσε.

Όπως είπε, πιστεύει πως έχει πολλά να δώσει ακόμα και είναι αποφασισμένος να συνεχίζει την σκληρή δουλειά.

Για όσους του κάνουν κριτική για τις βολές του, είπε πως το γνωρίζει πως δεν είναι άριστος και για αυτό θα προσπαθεί σκληρά.

«Στηρίζουμε τον Θοδωρή Ιακωβίδη»

Τα δύο αδέρφια αναφέρθηκαν και στον αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, λέγοντας πως σαν οικογένεια τον στηρίζουν και έστειλαν το μήνυμα «να μην αφήνουμε κάθε Θοδωρή να σηκώνει αυτά τα βάρη μόνος του».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε πως είναι στο πλευρό και θα ήθελε να μιλήσουν και από κοντά.

Τόνισε πως χάρηκε που βγήκε με δάκρια στα μάτια και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Το να είσαι στο top επίπεδο ειναι δύσκολο. Τα περισσότερα βράδια στο Μιλγουόκι ήμουν μόνο μου με την οικογένειά μου. Είναι βαρύ όλο αυτό που περνάς όταν είσαι αθλητής. Δεν το συζητάνε οι αθλητές γιατί όταν λένε τους απαντάνε "ελα μωρέ παίρνεις εκατομμύρια". Χάρηκα που βγήκε και έκλαψε. Έβγαλε τα συναισθηματα του. Δεν τον ξερω τον Θοδωρή, αλλά μιλήσαμε λίγο στo Instagram. Αυτά τα βάρη δεν πρέπει να τα σηκώσεις μόνος του. Όπως και o Καλαϊτζάκης που θα έρθει στους πρωταθλητές Μπακς. Πρέπει να τον στηρίξουμε».

Με τη σειρά του ο Θανάσης δήλωσε:

«Θέλω να πω ένα τεράστιο συγγνώμη στον Θοδωρή, όχι από εμάς, αλλά από όλους. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Θοδωρή και τον επόμενο Θοδωρή να τα σηκώσει μόνος του. Τόσο ως οικογένεια όσο και ως άτομα, είμαστε μαζί του».

Στα Σεπόλια το κύπελλο

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε πως τις επόμενες ημέρες, θα κατέβουν στα Σεπόλια και θα έχουν το τρόπαιο μαζί τους.

«Θα παίξουμε μπάσκετ για λίγη ώρα και θα πάμε να το χαρούν τα μικρά παιδιά και οι άνθρωποι των Σεπολίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ