ΣΠΟΡ

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μ. και Μπάγερν-Μπενφίκα οι πρώτες μάχες του Champions League

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μ. και Μπάγερν-Μπενφίκα οι πρώτες μάχες του Champions League
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / MARTA PEREZ

Ο «Ισπανικός εμφύλιος» στην Βαρκελώνη ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα, καθώς η Μπενφίκα είναι το αουτσάιντερ στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν, στις πρώτες αναμετρήσεις της «8άδας».

Λίγες μόνον ώρες μετά την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης, νέα δοκιμασία για την Μπαρτσελόνα με την σκληροτράχηλη Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, που είναι αποφασισμένος να δώσει δύο μεγάλες μάχες και να αποκλείσει το μεγάλο φαβορί για να βρεθεί στον τελικό.

Οι Μαδριλένοι δε νιώθουν πίεση και με την προσφιλή τους αμυντική τακτική θα επιχειρήσουν να σταματήσουν την τριάδα MSN και ιδιαίτερα το Λίο Μέσι, που έχει εκπληκτική παράδοση απέναντί τους με 25 γκολ σε 28 ματς και 3 χατ-τρικ. Επιστρέφουν Γκοντίν και Τόρες.

Ο Λουίς Ενρίκε ξέρει ότι πρέπει να δώσει απάντηση σε αυτούς που ήδη του κάνουν κριτική για το Clasico και έχοντας και τον Πικέ στην διάθεση του (εξέτισε την ποινή του) θα κατεβάσει την κλασική 11άδα, ποντάροντας στην επίθεση του για να βάλει τις βάσεις πρόκρισης από το Καμπ Νου.

Στο Μόναχο η Μπάγερν είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Μπενφίκα. Ο Γκουαρντιόλα όμως σέβεται απόλυτα το «μέγεθος» των Λουζιτανών, ενώ ο Νόιερ έπλεξε το εγκώμιο των Μήτρογλου και Ζονάς, που θα κυνηγήσουν το εκτός έδρας γκολ.

Κομάν, Ριμπερί και Χάβι Μαρτίνες πατούν και πάλι χορτάρι δίνοντας έξτρα λύσεις στον Πεπ, ενώ ο Ρούι Βιτόρια προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες του από την πίεση του αποτελέσματος, λέγοντας ότι απλά χρειάζεται να διασκεδάσουν στον αγώνα.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων των προημιτελικών, ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με τις αναμετρήσεις Βόλσφμπουργκ-Ρεάλ Μ. και Παρί σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ