ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Φουντούλης: Δύο παιχνίδια μακριά από το όνειρό μας

Ολυμπιακοί Αγώνες - Φουντούλης: Δύο παιχνίδια μακριά από το όνειρό μας
AP/Mark Humphrey

Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και πλέον άπαντες στην ομάδα πόλο ανδρών ονειρεύονται ένα ολυμπιακό μετάλλιο, όπως αποκάλυψε ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης.

Αμέσως μετά τη νίκη της «γαλανόλευκης» επί του Μαυροβουνίου ο Γιάννης Φουντούλης έδωσε το σύνθημα για τον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών στο Τόκιο.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο σημείωσε:

«Η πορεία μας έχει δείξει τι ποιότητα έχει αυτή η ομάδα, αφήσαμε πίσω ό,τι είχε προηγηθεί. Σήμερα όλα ξεκινούσαν από το μηδέν, δεν συγχωρούνταν τα λάθη. Δείξαμε μεγάλη πίστη για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι μια ιστορική πρόκριση, πώς μπορούμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε όταν φτάνουμε δύο παιχνίδια μακριά από το όνειρό μας»

Και πρόσθεσε: «Στο ημίχρονο είχαμε δεχθεί μόλις ένα γκολ, είχαμε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, στην άμυνα δείχναμε συμπαγείς και με συγκέντρωση. Όταν το σκορ πήγε στο 6-1, συνειδητοποιήσαμε πως έπρεπε απλά να διαχειριστούμε το σκορ. Πριν έρθω σκεφτόμουν ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου στιγμή με την Εθνική.

Όπως είπα στην κόρη μου, πάω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Εκείνη συμβιβάζεται με λίγα πράγματα που μου ζητάει κάθε φορά που φεύγω. Τώρα όμως, που απέχω ένα ή δύο παιχνίδια από τον στόχο μου, νιώθω ευγνώμων σε όλα τα παιδιά, τους συμπαίκτες μου».

Βλάχος: Την ψυχή και την καρδιά μας για ένα μετάλλιο

Από την πλευρά του, ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας, Θοδωρής Βλάχος σημείωσε:

«Αυτό το θέμα με την άμυνα δεν είναι δικό μου, το έχουν πει οι προπονητές όλων των αθλημάτων. Η άμυνα δίνει τους τίτλους και τις προκρίσεις. Σήμερα μάς έδωσε μια μεγάλη νίκη και πρόκριση.

Οι νίκες που κάναμε στο γκρουπ μάς έφεραν στην πρώτη θέση, που ίσως μας έδωσαν έναν πιο βατό αντίπαλο από τον άλλο όμιλο. Το ότι δεχθήκαμε ένα γκολ στο πρώτο μέρος, νομίζω έκοψε τα πόδια των αντιπάλων μας.

Γι αυτό κι ήρθε ο εκνευρισμός. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με αυτή την πρόκριση. Η ομάδα δείχνει να είναι σε καλό φεγγάρι, να ξέρει τι θέλει.

Σκεφτόμασταν το χιαστί για να αρπάξουμε την ευκαιρία και να πάμε στην τετράδα, γιατί μόνο αυτή σου επιτρέπει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, που είναι το μετάλλιο.

Όπως είπα και στα παιδιά, θα αφήσουμε την ψυχή και την καρδιά μας εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, εμείς αυτό θα κάνουμε».

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής 6/8, στις 09:30 ώρα Ελλάδας, την πανίσχυρη Ουγγαρία η οποία επικράτησε της Κροατίας με 15 - 11 στον προημιτελικό αγώνα του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ