ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Αθήνα ο «χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Αθήνα ο «χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου
ΙΝΤΙΜΕ

Στην Αθήνα με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος έφτασε τα ξημερώματα ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Μίλτο Τεντόγλου από το Τόκιο, μέσω Βιέννης, αφίχθη στο αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας, ενώ τον Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος, υποδέχθηκαν ο ΓΓ Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Ο νεαρός άλτης ήταν συγκλονιστικός στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς μέχρι να κάνει το έκτο άλμα του, είχε πέσει στην τέταρτη θέση και ήταν εκτός μεταλλίων. Αλλά στην τελευταία του προσπάθεια, ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά, «πέταξε» στα οκτώ μέτρα και 41 εκατοστά, αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» τον Κουβανό, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, ο οποίος είχε το ίδιο άλμα, αλλά χειρότερη δεύτερη προσπάθεια (8.15μ ο Τεντόγλου και 8.09μ ο Ετσεβαρία).

Ο Ολυμπιονίκης έδωσε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο, και μεταξύ άλλων είπε πως κάτω από πίεση πάντα βγάζει ένα μεγάλο άλμα στους κρίσιμους αγώνες.

«Πάνω στον αγώνα δεν το καταλαβαίνω, αλλά μάλλον λειτουργώ καλά πάνω από πίεση. Ίσως είναι θέμα οργανισμού… Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό, να πάω στις τελευταίες προσπάθειες και να κερδίσω ένα μετάλλιο ή να κάνω μεγάλη επίδοση. Δεν ξέρω πως το καταφέρνω. Απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω» ανέφερε.

Ακόμη υποσχέθηκε πως δεν θα ξαναβάλει τα γυαλιά ηλίου για τα οποία έγινε viral στο διαδίκτυο και πως στο Παρίσι το 2024 θα κάνει νέα «anime παρουσίαση».

Στο ερώτημα για το τι χρειάζεται να έχει κάποιος για να γίνει Ολυμπιονίκης, απάντησε:

«Ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. Και χρειάζεται αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση στον αγώνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ