ΣΠΟΡ

Καμμία ομάδα δεν πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την 8άδα του Champions League

Καμμία ομάδα δεν πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για την 8άδα του Champions League
Reuters / Albert Gea Livepic

Στο γκολ κρίθηκαν και οι δύο αναμετρήσεις των προημιτελικών του Champions League, αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση. Πάντως τόσο στο Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μ. όσο και στο Μπάγερν-Μπενφίκα οι γηπεδούχοι έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα για τις ρεβάνς.

Στο Καμπ Νου το πρώτο ημίχρονο εξελισσόταν ιδανικά για την Ατλέτικο Μ. που βραχυκύκλωσε την λειτουργία της Μπαρτσελόνα και προηγήθηκε με τον Τόρες στο 25, ενώ θα μπορούσε να βρει και άλλο γκολ από τα κενά της άμυνας των γηπεδούχων. Όμως μέσα σε 3 λεπτά ο Τόρες είδε δύο φορές την κίτρινη του Μπριχ (η 2η που οδήγησε στην αποβολή προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Μαδριλένων) και το ματς άλλαξε εικόνα.

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε στα καρέ την Ατλέτικο, που απλά αμυνόταν μαζικά, έχασε ευκαιρίες (δοκάρι με τον Νεϊμάρ στο 50) και βρήκε την λύση μέσω του Σουάρες. Πρώτα στο 63 και μετά στο 74 σκόραρε με προβολή και κεφαλιά για το τελικό 2-1, με το εκτός έδρας πάντως να δίνει ελπίδες στους ροχιμπλάνκος.

Στο Μόναχο η Μπάγερν ξεκίνησε ιδανικά με γκολ στο 2 από κεφαλιά του Βιντάλ, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το 90 και η Μπενφίκα (που έχασε και ευκαιρίες) με το 1-0 έχει τις δικές της πιθανότητες τώρα για να διεκδικήσει την πρόκριση στην Λισαβόνα.

Στα παιχνίδια της Τετάρτης, η «μάχη των σεϊχηδων» στο Παρίσι, ανάμεσα σε Παρί και Μάντσεστερ Σίτυ είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Μπλαν αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του, λέγοντας ότι η Σίτυ έχει μεγαλύτερη ποιότητα. Η Μάντσεστερ με οδηγό τον αποκλεισμό της Τσέλσι από τους Παριζιάνους, ελπίζει να κρατήσει ψηλά το γόητρο του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο Πελεγκρίνι θα έχει στην διάθεσή του τον Χαρτ (που αποθεραπεύτηκε), όχι όμως και τον Τουρέ.

Στην Γερμανία η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε με φόρα και ψυχολογία από τη νίκη μέσα στην Βαρκελώνη, με μοναδικό απόντα τον Βαράν και στόχο να πάρει προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο ματς κόντρα στην Βόλφσμπουργκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ