ΣΠΟΡ

Πέθανε ο Γερμανός θρύλος του ποδοσφαίρου Γκερντ Μίλερ

Πέθανε ο Γερμανός θρύλος του ποδοσφαίρου Γκερντ Μίλερ
AP Photo/Arne Dedert

Την είδηση ότι ο θρυλικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γερμανίας και της Μπάγερν Μονάχου Γκερντ Μίλερ πέθανε σε ηλικία 75 ετών επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Κυριακής η ομάδα της Μπουντεσλίγκα

Γνωστός ως «Der Bomber», ο Μίλερ ήταν ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιθετικούς της Γερμανίας, σκοράροντας 68 φορές για την εθνική ομάδα και 566 φορές για την Μπάγερν, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών.

Ο θρυλικός Γερμανός ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, καθώς έπασχε από άνοια, ενώ ζούσε σε γηροκομείο στη Βαυαρία.

Στις 3 Νοεμβρίου είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του, με τη σύζυγό του να τονίζει στον γερμανικό Τύπο πως ήταν πιθανότατα και τα τελευταία του θρυλικού στράικερ.

gerd_miller_pethane.jpg
AP Photo

Σε ανάρτησή της στο twitter η γερμανική ομάδα αναφέρει: Σήμερα ο κόσμος της FC Bayern μένει σιωπηλός. Οι Γερμανοί πρωταθλητές των ρεκόρ και ολόκληρο το κοινό τους θρηνούν για τον Gerd Müller, ο οποίος πέθανε νωρίς το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 75 ετών.

Ποιος ήταν

Ο Γκερντ Μύλερ γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1945 στο Νέρντλινγκεν, που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 ώρας βορειοδυτικά από το Μόναχο.

Ήταν το έκτο παιδί μίας φτωχής αγροτικής οικογένειας. Από μικρός δούλευε σε εργοστάσιο για να συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα. Τις υπόλοιπες ώρες κυνηγούσε μια μπάλα στις αλάνες της γενέθλιας πόλης του στη Βαυαρία.

Ξεκίνησε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας ΤΣΦ 1861 Νέρντλινγκεν σε ηλικία 9 ετών και από μικρός διακρινόταν για την ευχέρεια που είχε στο σκοράρισμα.

Ως το 1963–64 σημείωσε στα πρωταθλήματα νέων περισσότερα από 500 τέρματα.

Όπως ήταν σχετικά μικρόσωμος, με κοντά πόδια και παχουλός δεν γέμιζε το μάτι για επιθετικός, γι’ αυτό όταν τον ρωτούσαν που οφείλει την επιτυχία του απαντούσε ειρωνικά: «Στην πατατοσαλάτα της μητέρας μου».

Το χαμηλό κέντρο βάρους του θεωρήθηκε από τους ειδικούς του αθλήματος ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας του, αφού τον έκανε ικανό να πάρει την μπάλα με την πλάτη του ενάντια στο τέρμα και να γυρίζει με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς να χάσει την ισορροπία του. Αν είχε την ευκαιρία να σκοράρει δεν καθυστερούσε ποτέ για να σκεφτεί δεύτερη φορά δρώντας ενστικτωδώς.

Δεν είχε υψηλή τεχνική, όμως ήταν πάντα στην πιο κατάλληλη θέση, ιδιαίτερα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ