ΣΠΟΡ

Τσιτσιπάς: Θα εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό όταν θα γίνει υποχρεωτικό

Τσιτσιπάς: Θα εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό όταν θα γίνει υποχρεωτικό
AP Photo/Seth Wenig

«Όχι» στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού λέει, προς το παρόν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εκτός κι αν γίνει κάτι τέτοιο υποχρεωτικό.

Ο Έλληνας τενίστας εμφανίζεται να ανήκει σε αυτούς που έχουν αμφιβολίες για τα εμβόλια, μεταδίδει το Reuters. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος συμμετείχε στην καμπάνια της Ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό «Μένουμε Ασφαλείς» και καλούσε τον κόσμο να είναι υπεύθυνος.

«Κανείς δεν μου είπε κάτι. Κανείς δεν έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό», είπε σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το πρακτορείο, όταν ερωτήθηκε αν θα εμβολιαστεί για να αγωνιστεί σε τουρνουά στις ΗΠΑ.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνω, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, αλλά ως τώρα δεν είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστώ για να διαγωνιστώ, οπότε δεν το έχω κάνει, όχι», προσέθεσε.

Αντίθετα, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ράφαελ Ναδάλ πιστεύουν ότι οι αθλητές πρέπει να παίξουν ρόλο για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ο πρώτος έλαβε το εμβόλιο της Pfizer το Μάιο, ενώ ο Ναδάλ δήλωσε: «Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη είναι να εμβολιαστούμε. Η ευθύνη μας ως ανθρώπινα όντα είναι να το δεχτούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ