ΣΠΟΡ

Τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του δίνει ο Πακιάο στο Λας Βέγκας

Τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του δίνει ο Πακιάο στο Λας Βέγκας
Reuters / Lucy Nicholson

Η αναμέτρηση του Πακιάο με τον Μπράντλεϊ για τον διεθνή τίτλο ημιμεσαίων βαρών (69 κ) στο Λας Βέγκας το Σάββατο 9/4, έχει ξεσηκώσει τους φίλους της πυγμαχίας, αφού είναι ο τελευταίος αγώνας στην καριέρα του Φιλιππινέζου πρωταθλητή.

Το ζευγάρι τους στην κατηγορία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία της πυγμαχίας, όπως εκείνο του Πακιάο με τον Μεϊγουέδερ και ήδη η ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και η τηλεοπτική κάλυψη του HBO PPV από το MGM Grand Garden Arena του Λας Βέγκας θα σπάσει κάθε ρεκόρ.

Ο 38χρονος Πακιάο δηλώνει σε όλους τους τόνους, ότι αυτή είναι η τελευταία του παρουσία στα ρινγκ (παρότι υπάρχει η φημολογία, ότι θα δώσει το παρόν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με wild card της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας). Ο τελευταίος του αγώνας τον Μάιο του 2015 με τον Μεϊγουέδερ έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης και εσόδων στην συνδρομητική τηλεόραση. Με το που πάτησε το πόδι του στο Λας Βέγκας έγινε αντικείμενο εκδηλώσεων λατρείας από τους θαυμαστές του.

Ο Τίμοθι Μπράντλεϊ Τζούνιορ εγκατέλειψε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία, όταν αφαιρέθηκε από τον Μεϊγουέδερ για παραβίαση των κανονισμών, μόνο και μόνο για να σταθεί απέναντι στον Πακιάο για 3η φορά. Και έχει μάλιστα και νέο προπονητή ελπίζοντας να επιφυλάξει εκπλήξεις στον αντίπαλό του.

Οι δυο τους μοιράζονται από μία νίκη. Ο 32χρονος Αμερικανός είχε σπάσει το αήττητο σερί του αντιπάλου του τον Ιούνιο του 2012, ενώ ο Πακιάο είχε πάρει την ρεβάνς τον Απρίλιο του 2014, δίνοντας με την σειρά του και εκείνος τέλος στην αήττητη πορεία του Μπράντλεϊ.

Και τις δύο φορές οι αγώνες ήταν συγκλονιστικοί και απαιτήθηκε η απόφαση των κριτών (ομόφωνη μόνο στην περίπτωση του Πακιάο) για να αναδειχθεί ο νικητής. Και για τον Μπράντλεϊ είναι η ευκαιρία να πάρει ρεβάνς καθώς η μοναδική ήττα στην καριέρα του είναι αυτή από τον Φιλιππινέζο πυγμάχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ