ΣΠΟΡ

Daly Chin: Ο Ελληνοαιγύπτιος που έσπασε το ρεκόρ Guinness

Daly Chin: Ο Ελληνοαιγύπτιος που έσπασε το ρεκόρ Guinness

Ο Daly Chin, τρίτης γενιάς Αιγυπτιώτης Έλληνας, είναι ένας από τους καλύτερους κολυμβητές της Αιγύπτου ο οποίος έχει αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές με την Εθνική Ομάδα της χώρας. Πριν από λίγες εβδομάδες «έσπασε» το ρεκόρ Guinnessμε άλλους 99 Αιγύπτιους κολυμβητές, εκτοπίζοντας από το βάθρο την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο χρόνος τους στο relay 50X100 ήταν 42.12.13, ενώ των Βρετανών οι οποίοι μέχρι πρότινος κατείχαν τα σκήπτρα ήταν 43.32.36. Παρά την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στο Κάιρο η κούρσα ήταν συναρπαστική, όλοι οι αθλητές ήταν σε φόρμα και η ομάδα κατάφερε με διαφορά σχεδόν ενάμιση λεπτό λιγότερο από τους Βρετανούς να κατακτήσει το ρεκόρ Guinness.

Ο Daly Chin με τον πατέρα του Δημήτρη και την μητέρα του Χόντα

O 24χρονος Daly Chin αποκάλυψε στο CNN Greece το μυστικό της επιτυχίας της Αιγυπτιακής ομάδας:

«Στην ομάδα ενσωματώθηκαν όχι μόνο οι πιο γρήγοροι αθλητές αλλά και εκείνοι που έκαναν τα λιγότερα λάθη. Σκληρή δουλειά, τακτική, επιλογές και ταυτόχρονα υψηλό αίσθημα συνεργασίας ήταν το συστατικό της επιτυχίας της ομάδας της Αιγύπτου, της ομάδας μας. Άντρες και γυναίκες από 15 έως 62 ετών προετοιμασθήκαμε και αγωνίσθηκαμε σκληρά». Η Αιγυπτιακή ομάδα είχε όμως και άλλη μια διαφοροποίηση σε σχέση με τη Βρετανική. «Είχε συμπεριλάβει και τέσσερις Παραλυμπιονίκες. Στόχος μας ήταν να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι με τη συνεργασία και δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους μπορούμε να επιτύχουμε οποιοδήποτε σκοπό και αν θέσουμε».

O Daly ολοκληρώνει τις σπουδές του ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην “Arab Academy forScience Technology”, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στα επόμενα σχέδιά του είναι η συμμετοχή στους Παγκόσμιους Αγώνες Υγρού Στίβου οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Μάιο του 2022 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

Ο Daly Chin έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας Αιγύπτου στην κατηγορία των juniorκαι των seniorκαι έχει συμμετάσχει με το Πανεπιστήμιό του σε Παγκόσμιες αναμετρήσεις φοιτητών. Ο πατέρας του Δημήτρης είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους έργων τέχνης στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με αστείρευτες γνώσεις στην ιστορία της Κίνας και της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ