ΣΠΟΡ

Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ και επιστροφή Κλοπ στην «πόλη του» για τους «8» του Europa League

Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ και επιστροφή Κλοπ στην «πόλη του» για τους «8» του Europa League
Reuters / Wolfgang Rattay Livepic

Η «συνάντηση» του Γιούργκεν Κλοπ, σαν προπονητής της Λίβερπουλ και του «δημιουργήματός» του, της Ντόρτμουντ, ήταν από την ημέρα της κλήρωσης των προημιτελικών, το κεντρικό γεγονός του Europa League.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η πρώτη επιστροφή του Γερμανού τεχνικού στην πόλη που αγαπήθηκε και δημιούργησε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι ξεχωριστή.

Όλες οι κάμερες ακολουθούν τον Κλοπ από την στιγμή, που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο, ενώ στο γήπεδο του επεφύλασσαν και μια ωραία «φάρσα», με πινακίδα που του έδειχνε τον σωστό δρόμο για τα αποδυτήρια (σε περίπτωση που θα μπερδευόταν).

Ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε με χιούμορ ότι προφανώς νιώθει περίεργα, αλλά δεν θα πανηγυρίσει κιόλας εάν σκοράρει η Ντόρτμουντ.

Όσο γα τον Τόμας Τούχελ ξεκαθάρισε ότι αξίζει μια θερμή υποδοχή από το κοινό της Ντόρτμουντ στον άνθρωπο, που έκανε τόσα πολλά για τον σύλλογο.

Πάντως η Ντόρτμουντ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, 16 ματς αήττητη και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από την Λίβερπουλ για να φύγει με αποτέλεσμα, που θα αφήνει ανοιχτή την πρόκριση. Για τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Σούμπιτιτς, ενώ αμφίβολος είναι ο Γκουιντογκάν.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει ο Ισπανικός εμφύλιος της Μπιλμπάο με την κάτοχο του τροπαίου Σεβίλλη και η επιστροφή στην χώρα των Βάσκων και στο σύλλογο που αναδείχθηκε του Φερνάντο Γιορέντε.

Το πρόγραμμα των «8»

Μπράγκα-Σαχτάρ
Βιγιαρεάλ-Σπάρτα Πρ.
Μπιλμπάο-Σεβίλλη
Ντόρτμουντ-Λίβερπουλ

Όλα τα ματς ξεκινούν στις 22.05.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ