ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα από τον «ασημένιο» Κωνσταντινίδη

Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα από τον «ασημένιο» Κωνσταντινίδη

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατάφερε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στη ρίψη κορίνας F32, χαρίζοντας το τέταρτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο 51χρονος αθλητής, έχοντας ως κορυφαία επίδοση τα 38.68μ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος της κορίνας F32. Πρώτος αναδείχθηκε ο Λίου Λι με κορυφαία βολή στα 45.39μ και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γουαλίντ Φεράχ με 35.34μ.

Ο Κωνσταντινίδης είχε λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της σφαιροβολίας, καταρρίπτοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 10 μέτρα και 39 εκατοστά!

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Τόκιο, στην Άρση βαρών σε πάγκο, Δημήτρης Μπακοχρήστος, παράλληλα, επιστρέφει αύριο Κυριακή στην Ελλάδα. Μαζί του ταξιδεύει και ο 7ος Παραολυμπιονίκης στους Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας Πασχάλης Κουλούμογλου, αλλά και η 8η Παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Ευθυμία Γκουλή. Η πτήση είναι της "EMIRATES" μέσω Ντουμπάι, με ώρα άφιξης στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Δήμος Μιχαλεντζάκης 6ος στα 200μ μικτής ατομικής

Την 6η θέση στον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής SM8, κατέλαβε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Ο Εβρίτης κολυμβητής, αν και βελτίωσε την επίδοση που είχε στον πρωϊνό προκριματικό (2:27.57 έναντι 2:28.58), έμεινε έκτος. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης ξεκίνησε πολύ καλά και στα μισά της κούρσας είχε την τρίτη θέση. Όμως σιγά σιγά υποχώρησε και τερμάτισε έκτος.

Στον προκριματικό ο Μιχαλεντζάκης γύρισε 5ος στα 150 μέτρα. Παράλληλα είχε την καλύτερη εκκίνηση σε σχέση με τους αντιπάλους του στην πρώτη προκριματική σειρά όμως «σφράγισε» την πρόκριση για τον τελικό των 200μ. μικτής ατομικής SM8 , καταλαμβάνοντας την 1η θέση στη σειρά του με επίδοση 2:28.58 και την 3η μεταξύ των αθλητών που αγωνίστηκαν στα προκριματικά.

Ο Μιχαλεντζάκης είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα, με 2:25.42, επίδοση που δεν κατάφερε να την πιάσει στον τελικό.

Όγδοος ο Γιάννης Κωστάκης στα 50μ μικτής ατομικής

Την 8η θέση στα 150μ. μικτής ατομικής κατέλαβε ο Γιάννης Κωστάκης . Η επίδοσή του στον τελικό ήταν 3:43.75 και παρ ότι βελτίωσε την επίδοση των προκριματικών δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από την όγδοη θέση,

Την πρόκριση για τον τελικό την «σφράγισε» με επίδοση 3:45.53 και κατέλαβε την 8η θέση στα προκριματικά. Στη 1η σειρά ήταν 4ος.

ΕΒΔΟΜΟΣ Ο ΓΚΡΕΜΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΣΤΑ -80 ΚΙΛΑ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ

Την έβδομη θέση κατέλαβε στον τελικό της κατηγορίας - 80 κιλά στην άρση βαρών ο Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης. Ο Έλληνας αθλητής σήκωσε 187 κιλά και βγήκε έβδομος, βελτιώνοντας τη θέση που είχε καταλάβει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου είχε βγει όγδοος.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης

Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη στον Α` όμιλο του μικτού ατομικού BC3. Ο Πολυχρονίδης μπήκε με το δεξί με Sport Assistant την Κατερίνα Πατρώνη, ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, επικράτησε 7-2 του Ιάπωνα Καζούκι Τακαχάσι και... άνοιξε λογαριασμό θετικών αποτελεσμάτων στο Παραολυμπιακό τουρνουά μπότσια «Τόκιο 2020».

Αρχικά ο Πολυχρονίδης έχανε από τον Τακαχάσι άλλά βρήκε τον εαυτό του γρήγορα, γύρισε το παιχνίδι και τελικά κέρδισε με 7-2.

Η εξέλιξη του αγώνα: 1-0, 0-2, 3-0, 3-0

Στον άλλο αγώνα του ίδιου ομίλου, ο Πορτογάλος Αβελίνο Αντράντε νίκησε 6-0 την συμπατριώτισά του, Άνα Κόστα. Η εξέλιξη του αγώνα: 1-0, 3-0, 1-0, 1-0

Αύριο (29/8) ο Πολυχρονίδης θα αντιμετωπίσει την Άνα Κόστα.

Η Άννα Ντέντα στον πρώτο της αγώνα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ηττήθηκε. Η Ελληνίδα αθλήτρια αντιμετώπισε τον Άνταμ Πέσκα και έχασε με 3-2.

Στον άλλο αγώνα του ίδιου ομίλου, ο Ρώσος Αλεξάντρ Λεγκοστάεφ, νίκησε 4-3 τον Γάλλο Σαμίρ Φαν Ντερ Μπέκεν. H εξέλιξη του αγώνα: 1-0, 0-1, 0-2, 3-0.

Αύριο (29/8) η Ντέντα, η οποία έχει sport assistant την Χριστίνα Ντέντα, θ` αντιμετωπίσει τον Λεγκοστάεφ.

10η στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο η Μαρία Τσάκωνα

Την 10η θέση στα προκριματικά των 100μ. πρόσθιο SB5 κατέλαβε η Μαρία Τσάκωνα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ήταν 5η στην δεύτερη προκριματική σειρά, με 2:02.32, επίδοση που όμως δεν της έδωσε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ πρόσθιο ο Παναγιώτης Χριστάκης

«Κατέβασε» το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, ο Παναγιώτης Χριστάκης, αλλά δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB6.

Ο Χριστάκης, ο οποίος με επίδοση 1:27.66 είχε την 11η επίδοση των προκριματικών, σημείωσε ένα νέο εθνικό ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν 1:28.58 από τις 17 Ιουνίου 2021 στο Βερολίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ