ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ακόμη ένα μετάλλιο για την Ελλάδα από τον «χάλκινο» Τσαπατάκη

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ακόμη ένα μετάλλιο για την Ελλάδα από τον «χάλκινο» Τσαπατάκη
Screengrab/Glomex - ERT

Ο Αντώνης Τσαπατάκης τερμάτισε τρίτος στον τελικό των 100μ. πρόσθιο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Έτσι, χάρισε στην Ελλάδα το πέμπτο μετάλλιο στην φετινή διοργάνωση!

Δείτε τα βίντεο από τον αγώνα:

Ο Τσαπατάκης έχει λάβει πολλά βραβεία σε εθνικό επίπεδο (κατέχει δύο εθνικά ρεκόρ), ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχει στην κατοχή του πάνω από 20 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Η δύναμη του, το πάθος και η αποφασιστικότητα του τον οδήγησαν στους Παραολυμπιακούς το 2012 στο Λονδίνο και το 2016 στο Ρίο, κερδίζοντας την 4η θέση στα 100μ. πρόσθιο SB4. Το 2015, έσπασε το Ευρωπαϊκό ρεκόρ και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) στη Γλασκώβη.

O Τσαπατάκης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στην Ιαπωνία, κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς, με την 3η θέση στα 100 μ. πρόσθιο SB4.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης. Στην ηλικία των πέντε ετών άρχισε να κολυμπά στη δημόσια πισίνα των Χανίων. Σε ηλικία 12 ετών, έγινε αθλητής της υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, κερδίζοντας αρκετά βραβεία στην κολύμβηση αλλά και στην υδατοσφαίριση.

Το 2005, εισήχθη επιτυχώς στη σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2006, λίγο έξω από την πισίνα όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, με αποτέλεσμα την παράλυση των κάτω άκρων. Λιγότερο από 9 μήνες μετά το ατύχημα, ο Τσαπατάκης ξαναγύρισε στην πισίνα και το 2009 άρχισε να κολυμπάει για τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Μεγαλόνησος».

Ο Τσαπατάκης δήλωσε ότι αυτό που τον οδήγησε πίσω στο κολύμπι ήταν η ανάγκη του για ανεξαρτησία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ