ΣΠΟΡ

Η κορυφαία λάτιν 11άδα της Ίντερ στον 21ο αιώνα

Η κορυφαία λάτιν 11άδα της Ίντερ στον 21ο αιώνα

Στη δεκαετία του 60 ο Αργεντίνος Χελένιο Χερέρα άλλαξε την ιστορία της Ίντερ και κατέκτησε μαζί της δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών. Λάτρης της άμυνας, αλλά άκρως αποτελεσματικός. Μετά από αυτόν οι νερατζούρι χρειάστηκε να περιμένουν 35 χρόνια για το επόμενο μεγάλο τρόπαιο.

Το 2010 ο Μουρίνιο με τον Ετό, τον Μιλίτο, τον μεγάλο αρχηγό Χαβιέ Ζανέτι και ένα γενικά εξαιρετικά ρόστερ δώσανε στην Ίντερ το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάνοντας μία αναδρομή από το 2000 και μετά, μπαίνοντας στον νέο αιώνα αποφασίσαμε να ξεχωρίσουμε την κορυφαία 11άδα Λατινοαμερικάνων που φόρεσαν τη φανέλα της Ίντερ. Επιλέξαμε έναν παίκτη ανά θέση και σας τους παρουσιάζουμε. Πριν από αυτό όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η Fonbet είναι μία από τις νέες Στοιχηματικές Εταιρείες που έλαβε άδεια στην Ελλάδα!!!

Τερματοφύλακας: Ζούλιο Σέζαρ

Ο Βραζιλιάνος έπαιξε 300 ματς με την Ίντερ. Ο κορυφαίος κίπερ της σύγχρονης ιστορίας της. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Ηγετική μορφή ήταν παρών στον τελικό με την Μπάγερν, έχει πλέον αποσυρθεί μετρώντας και 87 συμμετοχές με τη σελεσάο.

Δεξιός Μπακ: Μαϊκόν

Δεύτερος Βραζιλιάνος στη λίστα. Θηριώδης, εξαιρετικός και μπροστά και πίσω. Μέτρησε 236 συμμετοχές στους νερατζούρι, 76 με την Εθνική Βραζιλίας. Έφυγε από το Μιλάνο έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Κεντρικός αμυντικός: Λούσιο

Το 2009 ο Μουρίνιο τον έφερε από την Μπάγερν. Από τις κορυφαίες μεταγραφές του Πορτογάλου τεχνικού. Ο Βραζιλιάνος έδεσε απόλυτα σε αυτό που ήθελε ο Special One, έπαιξε 136 ματς, κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα.

Κεντρικός αμυντικός: Βάλτερ Σάμιουελ

Μπορεί να μην έπιασε στη Ρεάλ των Γκαλάκτικοτς, αλλά από το 2005 όταν και πήγε στην Ίντερ έδειξε ότι θα μείνει για πολλά χρόνια. Ο κεντρικός αμυντικός με 56 συμμετοχές και στην εθνική Αργεντινής κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα στο Μιλάνο, τρία Κύπελλα και φυσικά ήταν παρών στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αριστερός μπάκ: Ιβάν Κόρντομπα

Ο Κολομβιανός έπαιζε αριστερά, έπαιζε και στο κέντρο και γενικά ήταν ένα πολυεργαλείο στην άμυνα. Κατάφερε να παίξε 455 παιχνίδια με τη φανέλα της Ίντερ και φυσικά ήταν διεθνής με την Κολομβία (73 συμμετοχές). Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ.

Αμυντικός χαφ: Χαβιέ Ζανέτι

Βαθιά υπόκλιση στον τεράστιο αρχηγό. Στον τεράστιο παίκτη και άνθρωπο Χαβιέ Ζανέτι. Ο άνθρωπος που έχει φορέσει 858 φορές τη φανέλα της Ίντερ. Κανείς άλλος, ούτε καν Ιταλός, δεν έχει τόσες συμμετοχές με τον σύλλογο. Πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Με τη φανέλα της Αργεντινής είχε 143 συμμετοχές. Έπαιζε και ως δεξιός μπακ και γενικά ήταν παντού και πάντα.

Κεντρικός μέσος: Εστεμπάν Καμπιάσσο

Φόρεσε και τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Αργεντίνος είχε πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ σε 420 συμμετοχές. Τη φανέλα της αλπισελέστε τη φόρεσε 52 φορές.

Κεντρικός μέσος: Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν

Μπορεί να μην έκανε τεράστια διαφορά, σίγουρα όχι σύμφωνα με την αξία του, αλλά κατέκτησε τρεις εγχώριους τίτλους (ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα). Έπαιξε σε 74 ματς με την Ίντερ και σε 73 με την Αργεντινή.

Επιθετικός μέσος: Αλβάρο Ρεκόμπα

Ο μόνος Ουρουγουανός της λατινοαμερικάνικης παρέας. Ο Ουρουγουανός μάγος είχε σπάνιο ταλέντο. Στα τελειώματα της καριέρας του τον είδαμε και στον Πανιώνιο. Με την Ίντερ έπαιξε 260 φορές κέρδισε από δύο πρωταθλήματα και Κύπελλα, καιθώς και ένα ΟΥΕΦΑ.

Επιθετικός: Ρονάλντο

Το φαινόμενο κέρδισε ένα ΟΥΕΦΑ με τη φανέλα της Ίντερ. Ο Μοράτι τον στήριξε στον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, αλλά αυτός όταν συνήλθε απαίτησε να φύγει. Έπαιξε 99 ματς με τους νερατζούρι και 98 με την εθνική Βραζιλίας.

Ντιέγκο Μιλίτο

Σκόραρε στον μεγάλο τελικό με την Μπάγερν στο 2-0 με το οποίο η Ίντερ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αργεντίνος στράικερ έκανε φοβερή χρονιά με τους νερατζούρι. Συνολικά έπαιξε μαζί τους 171 φορές, πήρε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και φυσικά ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιξε και με την Αλμπισελέστε 25 φορές.

Από εκεί και πέρα αναφέρουμε και κάποιους άλλους μεγάλους παίκτες που έκαναν αίσθηση όπως οι Μπατιστούτα, Κρέσπο, Ζαμοράνο και φυσικά ο μεγάλος σταρ του παρόντος, ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ.