ΣΠΟΡ

Ελβετία-Ελλάδα 2-1: Λύγισε η εθνική, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις

Ελβετία-Ελλάδα 2-1: Λύγισε η εθνική, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις

Η Εθνική ομάδα άφησε καλές εντυπώσεις στη Βασιλεία, αλλά ο Τσούμπερ ήταν μαγικός και με γκολ και ασίστ, ο άσος της ΑΕΚ οδήγησε την Εθνική του ομάδα σε νίκη με 2-1. Σκόρερ, στην φιλική αναμέτρηση, για την Ελλάδα ο Παυλίδης, που είχε και δοκάρι.

Παρά την ήττα, η εικόνα της από τα μισά του κάθε ημιχρόνου κι έπειτα, ήταν πολύ καλή, αλλά του Στίβεν Τσούμπερ καλύτερη. Ο διεθνής Ελβετός εξτρέμ σημείωσε ένα γκολ, είχε μία ασίστ και μία ακόμα καλή ευκαιρία κι επιβεβαίωσε όσα είχαμε δει στο πρόσφατο Euro. Ότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Η ΑΕΚ έχει κάθε λόγο να χαμογελάει, αφού ο Τσούμπερ δείχνει εξαιρετική επιλογή.

Όσο για την Εθνική ομάδα, είχε κακές εκκινήσεις και στα δύο ημίχρονα. Δέχθηκε γκολ στο έβδομο λεπτό του ματς και στο έκτο του δεύτερου ημιχρόνου. Στη συνέχεια συνήλθε και στα δύο ημίχρονα, είχε ένα γκολ, ένα δοκάρι (και στα δύο πρωταγωνιστής ο Παυλίδης) κι ορισμένες καλές στιγμές.

Ασφαλώς θα μπορούσε να φύγει αήττητη από την Ελβετία, αλλά πλήρωσε αδράνειες. Στιγμές που δεν πρέπει να επαναληφθούν στο ματς με το Κόσοβο στην Πρίστινα την Κυριακή και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σουηδία την άλλη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Δύο παιχνίδια που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Διάταξη

Η Εθνική παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Βλαχοδήμος στο τέρμα, δεξί μπακ ο Ανδρούτσος και αριστερό ο Τσιμίκας. Στόπερ οι Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος και στα χαφ οι Ζέκα, Μπουχαλάκης. Στο αριστερό «φτερό» ήταν ο Κούτρης, στο δεξί ο Βρουσάι και ο Μπακασέτας πίσω από τον Παυλίδη.

Η Ελβετία με τον Μουράτ Γιακίν παρατάχθηκε με 3-5-2. Εκτός του προπονητή Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, που πήγε στη Μπορντό, σε σχέση με το πρόσφατο Euro, δεν έπαιξαν οι Σακίρι, Εμπολό, Ακάντζι, Εμπάμπου, ο γκολκίπερ Ζόμερ και ο φορ Γκαβράνοβιτς, που ήταν καθοριστικός στην πρόκριση επί της Γαλλίας.

Γκολ ο Τσούμπερ

Η Εθνική μας, η οποία δεν είχε τους Μασούρα, Πέλκα, Γαλανόπουλο, Γιακουμάκη και τον Φορτούνη που θα είναι καιρό εκτός, ξεκίνησε μουδιασμένα τον αγώνα.

Οι Ελβετοί μπήκαν δυνατά, πίεσαν και στο 7’ προηγήθηκαν με τον άσο της ΑΕΚ Στίβεν Τσούμπερ! Η φάση ξεκίνησε πίσω από το κέντρο από τον παίκτη της Ένωσης και τελείωσε απ’ αυτόν! Συνεργάστηκε με τον Βίντμερ, πήρε τη μπάλα και την κοντρόλαρε με το δεξί και με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο.

Στο 21’ από θέση οφσάιντ, χωρίς να υποδειχθεί, ο Βίντμερ πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Παυλίδης κι 1-1!

Σ’ εκείνο το σημείο η Εθνική άφησε τον παθητικό ρόλο στην άκρη κι έγινε πιο επιθετική. Στο 26’ κεφαλιά του Μπακασέτα έφυγε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι και στο 29’ καλό σουτ του Παυλίδη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 31’ ο Μαυροπάνος προωθήθηκε, σούταρε και ο Κόμπελ έδιωξε σε κόρνερ και στο 34’ έγινε το 1-1!

Οι Μπακασέτας, Παυλίδης συνεργάστηκαν, η μπάλα κόντραρε στο σουτ του πρώτου, ξανά ο Μπακασέτας γύρισε από αριστερά και ο Παυλίδης με προβολή ισοφάρισε!

Στο επόμενο λεπτό ο σκόρερ της Εθνικής σούταρε άουτ και στο 38’ αριστερό σουτ του Μπακασέτα, μπλόκαρε ο Κόμπελ.

Ασίστ Τσούμπερ και 2-1!

Η Ελβετία ξεκίνησε δυνατά, όπως και στο πρώτο 45λεπτο και η Εθνική νωθρά. Ο Τζον φαν τ’ Σχιπ, παράλληλα, πέρασε τον Γιαννούλη αριστερό μπακ, ενώ ο Σιώπης ξεκίνησε αντί του Μπουχαλάκη.

Στο 51’ έγινε το 2-1. Από λάθος του Μαυροπάνου, ο Τσούμπερ δέχθηκε τη βαθιά μπαλιά σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, γύρισε στο πέναλτι και ο Βάργκας απέναντι από τον Βλαχοδήμο δεν αστόχησε.

Στο 57’ ο Ελβετός άσος της ΑΕΚ, κοντρόλαρε με τρομερό τρόπο με το δεξί κι εκτέλεσε με το αριστερό, αλλά απέκρουσε ο Βλαχοδήμος.

Δοκάρι η Εθνική!

Στο 62’ η Ελλάδα άγγιξε το 2-2. Ο Μπακασέτας έβγαλε την πάσα στον Παυλίδη, αυτός απέφυγε τον Κόμπελ στο ύψος του πέναλτι και σε κενή εστία με δεξί πλασέ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι!!!

Η Ελλάδα πίεσε στη συνέχεια, αλλά στο 83’ από πάσα του Βρουσάι, ο Δουβίκας από καλή θέση αντί να εκτελέσει, γύρισε τη μπάλα και έκοψε ο Ζακάρια.

Ελβετία: Κόμπελ, Βίντμερ (46’ Έμπισερ), Ζακάρια, Σερ, Ροντρίγκεζ (46’ Γκαρσία), Φρόιλερ, Σόου (46’ Βάργκας), Τσεμέρ (46’ Λοτόμπα), Ζέσιγκερ, Τσούμπερ (64’ Φάσνατ), Σεφέροβιτς (69’ Τσεκίρι).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79’ Σάλιακας), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (65’ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας (46’ Γιαννούλης), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46’ Σιώπης), Κούτρης, Μπακασέτας (65’ Μάνταλος), Βρουσάι, Παυλίδης (69’ Δουβίκας).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ