ΣΠΟΡ

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Εφές και τερμάτισε 3ος, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Euroleague

Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Εφές και τερμάτισε 3ος, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Euroleague
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / TOLGA BOZOGLU

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα δικό του ματς από την Εφές, στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα στην Τουρκία και είναι οριστικά 3ος στον όμιλο του, έχοντας έτσι μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Euroleague κόντρα στην Λαμποράλ, του Γιάννη Μπουρούση, πού έχασε 89-69 από την Μπάμπεργκ. Εκεί που δεν θα είναι οριστικά ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα στο Κάουνας.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς αποκτώντας μια διαφορά 8-10 πόντων και κάθε φορά, που η Εφές πλησίαζε, είχε ο καθαρό μυαλό και τις σωστές επιλογές για να ξαναπάρει κεφάλι και να μην επιτρέψει στην ομάδα του Ιβκοβιτς να κάνει το ματς ντέρμπυ, κλείνοντας το ημίχρονο στο 43-52.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και ξεκινώντας από την 3η περίοδο έκανε λάθη, που επέτρεψαν στην Εφές να μειώσει στους 5 με το τέλος του δεκαλέπτου και να καταφέρει να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς 77-76, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ενέργεια, ούτε σωστές επιλογές στην συνέχεια ε την διαφορά μα πηγαίνει στο 88-80, 1.25 πριν το φινάλε. Η αντεπίθεση του «τριφυλλιού» αυτή την φορά δεν ήταν αρκετή για να γυρίσει και πάλι το ματς, που έληξε με 91-86.

16478836


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / TOLGA BOZOGLU)

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μοίρασε αρκετά τον χρόνο συμμετοχής (μόνο ο Καλάθης έπαιξε πάνω από 30 λεπτά). Καλάθης, Γκιστ και Γουίλιαμς είχαν από 14 πόντους και Διαμαντίδης, Γιάνκοβιτς, Ραντούλιτσα από 10.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 25-29 (43-52), 18-14, 30-20 (91-86)

Η σειρά με την Λαμποράλ θα κριθεί στις 3 νίκες και ορίστηκε το πρόγραμμα των αγώνων. Τα δύο πρώτα παιχνίδια διεξάγονται στη Βιτόρια την Τετάρτη 13 Απριλίου και την Παρασκευή 15 Απριλίου, με τα δύο παιχνίδια να ξεκινούν στις 21.45 ώρα Ελλάδος. Το τρίτο ματς, στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί την Τρίτη 19 Απριλίου, ενώ αν χρειαστεί τέταρτο ματς αυτό θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου και πάλι στο ΟΑΚΑ. Εφόσον η σειρά πάει στα 5 ματς τότε οι ομάδες θα επιστρέψουν στη Βιτόρια στις 26 Απριλίου

Συγχαρητήρια για την πρόκριση, παρά την ήττα από την Εφές έδωσε στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που δήλωσε βέβαιος για την πρόκριση στο Final 4. «Συγχαρητήρια για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η Λαμποράλ Κούτσα είναι μια σπουδαία ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε και θα πάμε στο Final-4».

*Ακόμη και στην Τουρκία ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν πόλος έλξης καθώς υπήρχαν Τούρκοι φίλαθλοι (!), που ευχαριστούσαν τον 3D για την προσφορά του στο μπάσκετ.

Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

Το «δώρο» που περίμενε ο Ολυμπιακός από την Ζαλγκίρις δεν ήρθε, αφού η Μπαρτσελόνα στο τέλος πήρε τη νίκη με 66-59 (παρότι βρέθηκε και πίσω στο σκορ από τους Λιθουανούς). Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε την πρόκρισή της, ενώ οι ερυθρόλευκοι θα αποχαιρετήσουν αύριο την διοργάνωση στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που δεν έχει καμμία πια βαθμολογική σημασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ