ΣΠΟΡ

Έπεσε η αυλαία για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, λιτή αλλά όμορφη η τελετή λήξης

Έπεσε η αυλαία για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, λιτή αλλά όμορφη η τελετή λήξης
AP

Mε μια λιτή αλλά πολύ όμορφη τελετή λήξης έπεσε η αυλαία στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού για άτομα με αναπηρία που διεξήχθη στο Τόκιο.

Σημαιοφόροι της Ελλάδας στην πολύ όμορφη τελετή ήταν οι Νάσος Γκαβέλας και Σωτήρης Γκαραγκάνης, οι οποίοι μας χάρισαν το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η χώρα μας.

Συνολικά, η Ελλάδα μέτρησε 11 μετάλλια, έχοντας πέρα από το χρυσό στα 100μ. Τ11, τρία ασημένια και εφτά χάλκινα. Κατέλαβε έτσι την 51η θέση στον γενικό πίνακα, εκεί όπου η Κίνα διατήρησε την… παράδοση που κρατάει από τους αγώνες της Αθήνας το 2004, τερματίζοντας στην πρώτη θέση.

Οι αθλητές της ασιατικής χώρας κατέκτησαν 207 μετάλλια, εκ των οποίων 96 χρυσά, 60 αργυρά και 51 χάλκινα. Ακολούθησαν η Μεγάλη Βρετανία κι οι ΗΠΑ, με 124 και 104 μετάλλια, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην τελετή λήξης, όπως συνέβη και σε εκείνη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ιάπωνες είχαν ετοιμάσει πολύ όμορφες εικόνες, κάνοντας μας να «ξεχάσουμε» για λίγο ότι οι αγώνες έγιναν χωρίς την παρουσία κόσμου.

Επίσης, υπήρξε ζωντανή σύνδεση με το Παρίσι, που είναι η πόλη, η οποία θα φιλοξενήσει τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Δείτε εικόνες από την τελετή λήξης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ