ΣΠΟΡ

Κόσοβο-Ελλάδα 1-1: Έπαιξε με τη φωτιά κι έκαψε το όνειρο του Μουντιάλ

Κόσοβο-Ελλάδα 1-1: Έπαιξε με τη φωτιά κι έκαψε το όνειρο του Μουντιάλ

Η Εθνική έφερε 1-1 με το Κόσοβο, δεχόμενη γκολ στο 92’ και πλέον, μόνο αν πάρει τον τελικό με τη Σουηδία την Τετάρτη θα διατηρήσει κάποιες ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ.

Η Εθνική ομάδα δεν είχε περιθώρια μετά τη γκέλα με τη Γεωργία. Στην Πρίστινα ήταν υποχρεωμένη να νικήσει το Κόσοβο, αν ήθελε να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η Ελλάδα έκανε κακή εμφάνιση, με το παρθενικό γκολ του Δουβίκα, έπειτα από τρομερή κάθετη του Μπακασέτα, όμως, μπήκε μπροστά στο σκορ και κρατούσε τη νίκη. Έπαιξε με τη φωτιά, ωστόσο, στο 92’ δέχθηκε την ισοφάριση από τον Μουρίτσι και πλέον μόνο αν νικήσει την Τετάρτης τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ μπορεί να ελπίζει σε κάτι. Τρίτη ισοπαλία, λοιπόν, για την Εθνική κι αυτή με 1-1!

Η διάταξη

Η Εθνική Ελλάδας παρατάχθηκε στην Πρίστινα με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, αριστερός στόπερ ο Γιαννούλης, κεντρικός ο Τζαβέλλας και δεξί στόπερ ο Μαυροπάνος. Στα άκρα οι Τσιμίκας, Ανδρούτσος, χαφ οι Σιώπης, Μπουχαλάκης και οι Παυλίδης, Δουβίκας, Μπακασέτας στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι αντίθετα, έπαιξαν 4-3-3.

Η Εθνική ξεκίνησε νωθρά το ματς, δεν είχε τον έλεγχο κι άφησε την πρωτοβουλία στο Κόσοβο. Η Ελλάδα δεν απειλήθηκε, αλλά και μπροστά ήταν εντελώς ακίνδυνη και ασύνδετη.

Στο 18’ σουτ του Ρασίτσα έφυγε ψηλά άουτ και στο 26’ ο Τζαβέλλας έκοψε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Χαλίμι.

Μαγική ασίστ Μπακασέτα, χτύπημα με Δουβίκα

Το ματς ήταν κακό ποιοτικά, με αρκετά νεύρα και χωρίς συνδυασμούς για τις δύο ομάδες. Η Εθνική αποφάσισε στο τέλος του πρώτου μέρους να επιτεθεί και βρήκε μία ευκαιρία και ένα γκολ.

Στο 45’+1’ φάουλ του Μπακασέτα, απομάκρυνε ο Μούριτς, μακρινό πλασέ στη συνέχεια του Μπουχαλάκη μπλόκαρε ο Μούριτς.

Στην εξέλιξη της φάσης κι ενώ ο διαιτητής είχε δώσει ένα λεπτό καθυστερήσεων, ο Μπακασέτας πίεσε, πήρε την μπάλα κι έβγαλε τρομερή κάθετη στον Δουβίκα. Ο 22χρονος φορ στο τετ α τετ δεν χαρίστηκε και με δεξί πλασέ σημείωσε το παρθενικό του γκολ με την Εθνική κι άνοιξε το σκορ, ένα δευτερόλεπτο πριν συμπληρωθούν και οι καθυστερήσεις!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε για να πιέσει, να βρει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς. Δεν έβγαλε, όμως, φάσεις και είχε το Κόσοβο μέσα στο παιχνίδι. Ο ρυθμός έπεσε ξανά και στο 67’ κεφαλιά του Ραχμάνι πέρασε άουτ. Η Εθνική δεν κινδύνευε, αλλά και πάλι δεν απειλούσε.

Έπαιζε με τη φωτιά και στο 86’ σουτ του Μουρίτσι πέρασε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι.

Στο 92', λοιπόν, δέχθηκε την ισοφάριση με κεφαλιά του Μουρίτσι από κοντά, επειτα από ασίστ του Χαντερζιονάι και δεν υπήρχε χρόνος για νέα απάντηση...

Κόσοβο (Μπερνάρντ Σαλάντες): Μούριτς, Βολβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι (78’ Φαζλί), Χαντερζιονάι, Χαλίμι (84’ Μουσλίγια), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα (78’ Λοσάι), Ρασίτσα, Μουρίτσι, Καστράτι (46’ Μπιτίτσι).

Ελλάδα (Τζον φαν’τα Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Τζαβέλλας, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Τσιμίκας (88’ Παπαδόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Παυλίδης (80’ Φούντας), Δουβίκας (63’ Μάνταλος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ