ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: «Έγκλημα και τιμωρία» για τους Θεσσαλονικείς

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: «Έγκλημα και τιμωρία» για τους Θεσσαλονικείς
INTIME SPORTS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Μούδιασμα» για τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Super League στην Τούμπα αφού ηττήθηκε 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Δράστης» για τους φιλοξενούμενους ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος στην επιστροφή του στο πρωτάθλημα έδειξε το «ένστικτο» του σκόρερ που διαθέτει και εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς.

«Μουρμούρα» από νωρίς στην Τούμπα, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να γιουχάρουν άπαντες μετά το φινάλε της αναμέτρησης για την εικόνα του συλλόγου στο παιχνίδι αλλά και την ήττα έκπληξη.

Οι σχηματισμοί

Εκπλήξεις από τον Ρασβάν Λουτσέσκου στον καταρτισμό της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-2-1 και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς αντί του Πασχαλάκη για το τέρμα. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια (με τον Σίντκλεϊ να μένει στον πάγκο). Τον Σβαμπ στα χαφ πλαισίωσε ο Αουγκούστο αντί του Κούρτιτς. Ως δεκάρι αγωνίστηκε ο Καγκάβα, με τον Μπίσεσβαρ αριστερά του (αλλάζοντας συχνά θέσεις) και τον Μουργκ στα δεξιά του. Ο Σφιντέρσκι ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Από την άλλη, ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε ως σύστημα το κλασικό 4-4-2 με τον Λοντίγκιν στα γκολπόστ. Δεξί μπακ ήταν ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ οι Εραμούσπε και Κάργας βρίσκονταν στο κέντρο της άμυνας. Το δίδυμο στα χαφ αποτελούσαν οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, με τους Γκαρντάβσκι και Σνάιντερ να παίζουν στα άκρα. Το επιθετικό δίδυμο συνέθεταν οι Περέα και Κόντε.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να δείξει την κυριαρχία του από τα πρώτα λεπτά, παίρνοντας την κατοχή και απειλώντας μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με σουτ του Σβιντέρσκι που πέρασε άουτ. Ο ΠΑΣ προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό, με τον Περέα να κάνει κάθετη μπαλιά στον Κόντε και τον Ζίβκοβιτς να προλαβαίνει πριν η κατάσταση γίνει πιο επικίνδυνη.

Στο 23ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου, με τον Σβαμπ να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και τον Σάλιακα να διώχνει πάνω στη γραμμή, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» απάντησε με το διαγώνιο σουτ του Σνάιντερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61' το σουτ του Μιτρίτσα κόντραρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καγκάβα βρήκε αέρα και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο από τη γραμμή τέρματος.

Στο 87' ο Ζίβκοβιτς προέβη σε τραγικό υπολογισμό της μπάλας σε επιστροφή της από τον Κρέσπο, με τον Κόντε να επωφελείται και να τη στέλνει στα δίχτυα δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΣ.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς - Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ) – Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ - Μουργκ (75' Άκπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα) - Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν - Γκαρντάβσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (89' Λώλης) - Περέα (80' Μορέιρα), Κόντε (90'+1' Μιλτιτσεάνου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ