ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Euroleague χάνοντας από την ΤΣΣΚΑ Μ. στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Euroleague χάνοντας από την ΤΣΣΚΑ Μ. στο ΣΕΦ
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από 11 χρόνια ο Ολυμπιακός αποτυγχάνει να προκριθεί στα play-off της Euroleague, πληρώνοντας κυρίως τις ήττες του από Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις και το γεγονός ότι φάνηκε ιδιαίτερα αδύναμος εκτός έδρας. Μπροστά στο κοινό του έκλεισε την εφετινή ευρωπαϊκή σεζόν με ένα ανταγωνιστικό πάντως παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έληξε 96-99.

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού, που δέχτηκε από τη ΤΣΣΚΑ 33 πόντους στην πρώτη περίοδο, αλλά δυναμώνοντας την άμυνα του στις δύο επόμενες περιόδους μπήκε και πάλι στο ματς. Στο τελευταίο 10λεπτο οι Μοσχοβίτες πήραν επιθετικά ριμπάουντς και βρήκαν λύσεις στην επίθεση φτάνοντας τους εφετινούς μέσους όρους τους. Μια διαφορά 8 πόντων ήταν αρκετή, παρά την «κλασική» για το ζευγάρι, αντεπίθεση στο τέλος των ερυθρόλευκων (4 τρίποντα), στην ΤΣΣΚΑ να κερδίσει και αυτό το ματς, με μεγάλη ψυχραιμία στις βολές, που εκτέλεσε στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 25-33, 20-17, 24-14, 27-35 (96-99)

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό στην επανεμφάνισή του ο Ματ Λοτζέσκι με 18 πόντους και δύο τρίποντα, ενώ ο Σπανούλης, κυρίως με τα καλάθια του στο τελευταίο λεπτό (καθώς δεν αγωνίστηκε πολύ) είχε 17.

2505235


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Το πρόγραμμα των play-off

Την Τρίτη και την Τετάρτη ξεκινούν οι αγώνες, που θα δώσουν τα εισιτήρια για το Final 4. Οι σειρές και στα τέσσερα ζευγάρια ξεκινά από την έδρα των ομάδων, που έχουν πλεονέκτημα.

1η αγωνιστική

ΤΣΣΚΑ Μ-Ερυθρός Αστ. 12/4 20.00
Φενέρ-Ρεάλ Μ. 20.45
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπαρτσελόνα 13/4 20.00
Λαμποράλ-Παναθηναϊκός 21.45

ΔΗΜΟΦΙΛΗ