ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 74-61: Στον τελικό του Super Cup με «υπογραφή» Οκάρο

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 74-61: Στον τελικό του Super Cup με «υπογραφή» Οκάρο
INTIME

Με εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έχοντας σε σπουδαία μέρα τον Οκάρο Ουάιτ (23 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ο Παναθηναϊκός επικράτησε 74-61 του Λαυρίου και προκρίθηκε στον τελικό του 2ου Super Cup.

Οι «πράσινοι» έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με 20 πόντους λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο Δημήτρης Πρίφτης σίγουρα θα προβληματιστεί και θα προσπαθήσει να βελτιώσει το επιθετικό μπλακ άουτ που υπέστη η ομάδα του για περίπου 7 λεπτά στην τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα το Λαύριο να «γράψει» ένα σερί 17-0!!

Πέρα από τον Οκάρο, ο Παναθηναϊκός είδε τον Κέντρικ Πέρι να έχει συνεισφορά σε όλους τους τομείς (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα), ενώ από το Λαύριο ξεχώρισαν οι Τζέρι Σμιθ (17π.) και Κένι Γκόινς (14π.).

Πλέον, οι νταμπλούχοι θα αγωνιστούν την Κυριακή (26/9, 21:00) στον τελικό με τον νικητή του Προμηθέας-ΑΕΚ.


Η εξέλιξη του αγώνα

Στην πρώτη περίοδο ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκίνησε με τους Πέρι, Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Οκάρο και Φλόιντ, θέλοντας να ακουμπήσει την μπάλα στο καλάθι και να δημιουργήσει ελεύθερα σουτ με πάσες από μέσα προς τα έξω. Οι «πράσινοι» τα πέτυχαν και τα δύο σκοράροντας από κοντά με τον εξαιρετικό στην πρώτη περίοδο Οκάρο Ουάιτ (10 πόντους, 3 ριμπάουντ) και δημιουργώντας ελεύθερα σουτ. Ωστόσο, ήταν χαρακτηριστικά άστοχος (2/11 τρίποντα) με το μοναδικό που ήταν τραβηγμένο και υπό πίεση (αμυντικού και χρόνου να μπαίνει από τον Πέρι). Έτσι το Λαύριο, με τον Γκόινς να έχει 3/3 τρίποντα και τον Κακλαμανάκη να κερδίζει στις μονομαχίες κοντά στη ρακέτα τον Φλόιντ προηγήθηκε με 10-14 και 16-19. Ωστόσο, στο τελευταίο δίλεπτο ένα τρίποντο του Παπαπέτρου κι ένα καλάθι και φάουλ του Μαντζούκα έδωσαν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο τέλος της περιόδου (23-21).

Μετά την... αναγνωριστική πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός διόρθωσε τα... κακώς κείμενα στην άμυνά του στο δεύτερο δεκάλεπτο και φάνηκε να «καθαρίζει» το ματς, με επιμέρους 23-8. Οι παίκτες του Πρίφτη βελτίωσαν την περιφερειακή τους άμυνα (0/7 τρίποντα το Λαύριο), κυριάρχησαν στον αέρα (27-12 τα ριμπάουντ στο πρώτο μέρος) και βελτιώνοντας λίγο τα ποσοστά τους έξω από τα 6.75μ. (σκόραραν Πέρι, Οκάρο και Νέντοβιτς), αλλά και με 8 πόντους έναντι κανενός από επιθετικά ριμπάουντ έφτασαν στο +17 του ημιχρόνου (46-29).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τη διαφορά στο +20 με τον Οκάρο Ουάιτ να φτάνει σε εντυπωσιακό double-double (19π. και 10ρ.) σε 18 λεπτά συμμετοχής και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Από το 51-31 στο 23', οι «πράσινοι» σκόραραν μόλις 2 πόντους στα υπόλοιπα 7 λεπτά, με λάθος επιλογές στην επίθεση και χαλαρότητα στην άμυνα, με αποτέλεσμα η περίοδος να κλείσει στο 53-46.

Το μπλακ άουτ συνεχίστηκε και στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, με το Λαύριο να μειώνει στους 3 (53-50), πριν ο Σαντ Ρος σκοράρει μετά από 7 συνεχόμενα λεπτά χωρίς πόντο για τον Παναθηναϊκό. Ο Κουβανός πήρε πάνω του τις επόμενες επιθέσεις, αλλά το Λαύριο παρέμενε «γαντζωμένο» έχοντας πετύχει την επιστροφή από το -20 (63-58 στο 36'). Σε εκείνο το σημείο ωστόσο ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε και με ένα μεγάλο τρίποντο του Πέρι, δύο βολές του Παπαπέτρου κι ένα καλάθι του Οκάρο, με μια σειρά από καλές άμυνες, ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (70-58). Με τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό να έρχεται με το 74-61.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 46-29, 53-46, 74-61.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ