ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Θρίαμβος στην Τούμπα με την υπογραφή του Μπίσεσβαρ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Θρίαμβος στην Τούμπα με την υπογραφή του Μπίσεσβαρ

O Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έβαλε την υπογραφή του στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 2-0 επί της ΑΕΚ στην καυτή Τούμπα. Μία τεράστια νίκη, η πέμπτη συνεχόμενη επί της ΑΕΚ και η τρίτη σερί στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, που έχασε στο ζέσταμα τον Βαρέλα για ενοχλήσεις στη μέση και πήρε τη θέση του ο Μιχάι.

Ο Μπίσεσβαρ σημείωσε το 1-0 και κέρδισε το πέναλτι για το τελικό 2-0. Η ΑΕΚ πήγε για να διεκδικήσει τη νίκη και να δείξει ότι φέτος θα παλέψει για τον τίτλο, αλλά ήταν κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε. Στο 83’ βρήκε το γκολ της μείωσης με τον Μοχαμαντί, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο πρώτο μέρος είχε ακυρωθεί σωστά και γκολ του Μπίσεσβαρ.

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Τέιλορ, αριστερό ο Σίντκλεϊ και στόπερ οι Μιχάι, Μιχαηλίδης. Στα χαφ οι Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο, δεξιά ο Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή ο Σφιντέρσκι.

Η ΑΕΚ είχε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Μισελέν και αριστερό ο Χατζισαφί. Στόπερ οι Βράνιες, Τζαβέλλας, στα χαφ Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι, δεξιά ο Τσούμπερ, αριστερά ο Γκαρσία και ο Γέβτιτς πίσω από τον Αραούχο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι της Τούμπας ήταν για την ΑΕΚ.

Στο 9' ο Σιμάνσκι έβγαλε ωραία μπαλιά στον Γέβτιτς, ο οποίος από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ!

Ο ΠΑΟΚ, όμως, πήρε ξανά τη μπάλα και στο 16’ γύρισμα του Σβαμπ, η προβολή του Ζίβκοβιτς έφυγε ψηλά άουτ.

Ακυρωθέν γκολ και μεγάλες ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ

Στο 22’ ο Μπίσεσβαρ δέχθηκε βαθιά μπαλιά κι ενώ είχε βγει στην πλάτη της άμυνας. Κοντρόλαρε άψογα και πλάσαρε στα δίχτυα, όμως, ακυρώθηκε το γκολ κι αφού εξετάστηκε η φάση στο VAR, διότι ήταν εκτεθειμένος ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων.

Στο 26’ ο Σβαμπ έκλεψε και βγήκε απέναντι στον Στάνκοβιτς, αφού κανείς δεν πήγε πάνω του, αλλά το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 29’ ο Αουγκούστο έπιασε το αριστερό πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε τρομερή απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 40’ αδύναμο σουτ του Αραούχο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Μπίσεσβαρ και 1-0!

Στο 42’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Κούρτιτς πάσαρε στον Μπίσεσβαρ πλάγια στην περιοχή, αυτός είχε μπροστά του τον Μισελέν, και με δεξί σουτ πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του μπακ της Ένωσης και την έστειλε στη δεξιά γωνία του Στάνκοβιτς για το 1-0!

Τεράστια ευκαιρία ο ΠΑΟΚ!

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να κάνουν άμεσα και το 2-0. Στο 45’+1’ ο Σφιντέρσκι γύρισε από αριστερά, κανείς δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, ο Σίντκλεϊ από δεξιά έκανε γλυκιά σέντρα και ο Αουγκούστο με κεφαλιά μόνος του στη μικρή περιοχή κατάφερε ν’ αστοχήσει!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με την ορμή που τελείωσε το πρώτο. Στο 49’ο Μπίσεσβαρ νικήθησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ σε μία οριακή φάση.

Στο 51’ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Σβαμπ μόνος του στην περιοχή έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Άγγιξε το 1-1 η ΑΕΚ!

Στο 68’ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Τσούμπερ έκλεψε από τον Σίντκλεϊ, έδωσε στον Ανσαριφάρντ κι αυτός πλάσαρε, αλλά ο Τέιλορ έκανε σωτήρια προβολή και σταμάτησε την μπάλα, ενώ είχε κάνει έξοδο και ο Πασχαλάκης.

Πέναλτι ο Μπίσεσβαρ και 2-0 ο Κούρτιτς

Στο 77’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπίσεσβαρ συνδυάστηκε με τον Σφιντέρσκι κι ανατράπηκε από τον Μισελέν.

Στο 79’ ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Στάνκοβιτς για το 2-0!

Ακυρώθηκε γκολ της ΑΕΚ!

Στο 83’ η ΑΕΚ σημείωσε γκολ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε μόνος του με τον Σίνκλεϊ, τον απέφυγε και γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όπου ο Μοχαμαντί σκόραρε, αλλά κρίθηκε ότι ο εκτεθειμένος Ανσαριφάρντ επηρέαζε τον Πασχαλάκη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ - 90' λ.τρ. Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (93' Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90' Άκπομ).

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμαντί), Λε Ταλέκ (85' Σιμόες), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Τσούμπερ, Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86' Τάνκοβιτς), Αραούχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ