ΣΠΟΡ

CNN International: Στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ οι δίδυμες αδελφές Λι εν μέσω σκανδάλου bullying

CNN International: Στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ οι δίδυμες αδελφές Λι εν μέσω σκανδάλου bullying
Asian Volleyball Confederation

Για «αμφιλεγόμενη μεταγραφή» σε ελληνική ομάδα κάνει λόγο το CNN International (CNNi) σε άρθρο του για τη συμφωνία των αδελφών Λι από τη Νότια Κορέα με την ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, ενώ η υπόθεση απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ. 

Η Lee Jae-yeong και η Lee Da-yeong, δίδυμες αδελφές από τη Νότια Κορέα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς και επιτυχημένες βολεϊμπολίστριες στη χώρα τους, αντιπροσωπεύοντας τη Νότια Κορέα και σε διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι που κατηγορήθηκαν ανώνυμα για bullying σε βάρος πρώην συμπαικτριών τους στο σχολείο.

Οι αιτιάσεις ήρθαν στην επιφάνεια τον περασμένο Φεβρουάριο, οι δύο κοπέλες ζήτησαν συγγνώμη δημοσίως μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, μία συγγνώμη όμως η οποία έκτοτε έχει διαγραφεί. Και οι δύο είχαν πει επίσης τότε ότι εύχονται να συναντήσουν τις πρώην συμμαθήτριές τους και να τους εκφράσουν τη λύπη τους για τις πράξεις τους.

Ωστόσο, αργότερα, σε συνέντευξή τους στη δημόσια τηλεόραση της χώρας τους τον Ιούλιο, οι κοπέλες άλλαξαν στάση: Δήλωσαν ότι μηνύουν τα υποτιθέμενα θύματά τους για δυσφήμιση καθώς οι ισχυρισμοί τους περιλάμβαναν «ψέματα και ψευδείς πληροφορίες».

Μετά και τις αντιδράσεις των φιλάθλων τόσο ο σύλλογος των δύο κοριτσιών, οι Pink Spiders, όσο και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τις άφησαν ελεύθερες.

Μάλιστα η Ομοσπονδία της Κορέας μπλόκαρε την έκδοση των δελτίων τους γεγονός που καθυστέρησε την μεταγραφή τους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι παίκτες χρειάστηκαν Διεθνή Πιστοποιητικά Μεταγραφών (ITC) που εκδόθηκαν από την Ομοσπονδία Βόλεϊ της Κορέας (KVA) για να μεταφερθούν σε έναν διεθνή σύλλογο, αλλά η ένωση αρνήθηκε κατηγορηματικά, επικαλούμενη τον δικό της κανονισμό που περιορίζει τις διεθνείς μεταγραφές εκείνων που έχουν βλάψει σοβαρά την κοινότητα του βόλεϊ ή προκάλεσαν δημόσια διαμάχη με ''επαίσχυντες πράξεις"».

«Είπαμε στην Ομοσπονδία Διεθνούς Βόλεϊ (FIVB) και στην ελληνική ομάδα ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη διεθνή μεταγραφή [διδύμων] σύμφωνα με τον κανονισμό μας, ότι οι παίκτες που προκάλεσαν δημόσια διαμάχη δεν μπορούν να μεταγραφούν διεθνώς», δήλωσε η KVA στο CNNi.


Ο Ομοσπονδία μάλιστα είπε ότι είχε λάβει δύο μηνύματα από το FIVB ζητώντας έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για να λάβει το τέλος αλληλεγγύης από τη μεταφορά των δίδυμων αδελφών, καθώς όταν οι παίκτες βόλεϊ της Νότιας Κορέας μεταφέρονται σε διεθνή σύλλογο, η ένωση λαμβάνει το 5% έως 10% του μισθού από την ομάδα που της αγόρασε.

«Δεν δώσαμε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού μας επειδή δεν θα λάβουμε το τέλος», ανέφερε η ένωση. «Δεν είναι θέμα χρημάτων».

Το τουρκικό αθλητικό πρακτορείο CAAN Sports Organisations περιέγραψε τη μεταγραφή ως «ιστορική», προσθέτοντας ότι οι δίδυμες θα είναι οι πρώτες Κορεάτισσες που αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία της Ελλάδας.

Ωστόσο, ένα από τα φερόμενα ως θύματα των κοριτσιών, μιλώντας στο κορεατικό δίκτυο MBC την Τρίτη, με αλλοιωμένη φωνή και πρόσωπο και είπε ότι αισθάνεται αδύναμη για το γεγονός ότι οι δύο αδελφές πηγαίνουν στην Ελλάδα την ώρα που το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται παραμένει άλυτο.

Αλλά και η κοινή γνώμη της Νότιας Κορέας εμφανίζεται οργισμένη για την εξέλιξη. «Ήταν τόσο δύσκολο να ζητήσουν μια ειλικρινή συγγνώμη;».

«Μπορούμε απλώς να τους απαγορεύσουμε να επιστρέψουν; Έφυγαν μακριά χωρίς καν να ζητήσουν μια συγγνώμη», έγραψε μία άλλη φίλαθλος.

Caught in the midst of a bullying scandal, South Korean volleyball twins Lee Jae-yeong and Lee Da-yeong controversially sign for Greek club, by Gawon Bae, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ