ΣΠΟΡ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην τελετή Αφής της Φλόγας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην τελετή Αφής της Φλόγας
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Ο αθλητής της γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας, θα είναι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στη Βραζιλία.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα λάβει το Ολυμπιακό Φως από την Πρωθιέρεια, Κατερίνα Λέχου, την Πέμπτη 21 Απριλίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ αναφέρεται:

«H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» θα είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Γυμναστικής θα παραλάβει το Ολυμπιακό Φως από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, στην Τελετή Αφής που θα γίνει στις 21 Απριλίου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία.

Στη συνέχεια ο Πετρούνιας θα μεταλαμπαδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στον δεύτερο Λαμπαδηδρόμο που είναι ο Βραζιλιάνος πρώην αθλητής του βόλεϊ Ζιοβάνι Γκάβιο.

Μιλώντας για την τιμή που του έγινε ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε: «Είναι η συνέχεια μίας υπέροχης χρονιάς, που ήταν για μένα το 2015. Είναι πραγματικά ύψιστη τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος αθλητής που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα και είμαι πραγματικά συγκινημένος από την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να με επιλέξει. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα».

Μπορείς να φανταστείς από τώρα εκείνη τη στιγμή, που θα έχεις επάνω σου συγκεντρωμένη την προσοχή όλου του κόσμου;

«Γενικά δεν αγχώνομαι, αλλά πιστεύω ότι τότε θα είμαι αγχωμένος. Έχω μιλήσει και με τον Σπύρο Γιαννιώτη, που ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μου έχει πει ορισμένα πράγματα, αλλά τα συναισθήματα που ήδη νιώθω δεν περιγράφονται με λόγια».

Το γεγονός ότι είσαι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος, θα σε βοηθήσει ενόψει της συμμετοχής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Δεν με πιέζει, ούτε με βαραίνει η επιλογή μου. Αντιθέτως μου τονώνει το ηθικό και το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής. Είμαι αισιόδοξος κι αν έχω υγεία ως τότε, να περιμένετε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1990 και διακρίνεται ιδιαίτερα στο αγώνισμα των κρίκων.

- Το 2015 ήταν διεθνώς ο απόλυτος κυρίαρχος στο αγώνισμα του με τη κατάκτηση χρυσών μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονπελιέ και στους 1ους Eυρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

- Επίσης αναδείχθηκε για το 2015 καλύτερος Έλληνας αθλητής της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

- Έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ζιοβάνι Γκάβιο γεννήθηκε στη πόλη Juiz de For a στις 7 Σεπτεμβρίου 1970. Αναδείχθηκε δυο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα βόλεϊ της Βραζιλίας το 1992 στη Βαρκελώνη και το 2004 στην Αθήνα. Το 2002 κέρδισε το Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής και το 2003 και 2004 χρυσά μετάλλια στα World League της Μαδρίτης και της Ρώμης αντίστοιχα.

Το 1998 αναδείχθηκε πρωταθλητής Βραζιλίας στο μπιτς βόλεϊ. Το 1989 ψηφίστηκε ως καλύτερος blocker στον κόσμο και το 2003 ως καλύτερος striker του πλανήτη. Έχει κερδίσει το εθνικό πρωτάθλημα Βραζιλίας ως παίκτης και ως προπονητής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ