ΣΠΟΡ

Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που κλώτσησε διαιτητή

Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που κλώτσησε διαιτητή
Screen Grab/video

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρα ανθρωποκτονίας βρίσκεται ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, καθώς κλώτσησε έναν διαιτητή στο κεφάλι, αφήνοντάς τον αναίσθητο.

Ο αγώνας μεταξύ των Γκουαρανί Ρίο Γκράντε και Σάο Πάουλο Ρίο Γκράντε για τη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος Γκαούτσο βρισκόταν σε εξέλιξη όταν το σοκαριστικό συμβάν «πάγωσε» τν εξέδρα.

Μετά τη σοκαριστική επίθεση στον διαιτητή Ροντρίγκο Κριβελάρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τη Δευτέρα στο Βενάνσιο Άιρες, στη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας ο ποδοσφαιριστής Γουίλιαμ Ριμπέιρο συνελήφθη.

Ο διαιτητής Κριβέλαρο έφυγε αναίσθητος από το γήπεδο με ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μετά από κάποιες εξετάσεις, πήρε εξιτήριο την Τρίτη.

«Δεν θυμάμαι πραγματικά (τι συνέβη). Οι συνάδελφοι διαιτητές μού είπαν ότι του έδωσα μια κίτρινη κάρτα. Με χτύπησε στο πρόσωπο, έπεσα στο έδαφος, με κλώτσησε και λιποθύμησα», είπε ο Κλιβελάρο σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αυτός ο παίκτης χρειάζεται θεραπεία γιατί είναι τελείως εκτός ελέγχου. Αξίζει να συλληφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Η πολιτεία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, ενώ η ομάδα του ποδοσφαιριστή δήλωσε ότι «ντ

«Το συμβόλαιο του επιθετικού τερματίζεται συνοπτικά. Επιπλέον, θα ληφθούν όλα τα πιθανά και νομικά μέτρα σε σχέση με το γεγονός», έγραψε η ομάδα σε επίσημο σημείωμα.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στο CNNi, ο Βινίσιους ντε Λουρένκο ντε Ασουνκάο, ο οποίος είναι ο αρχηγός της αστυνομίας του Βενάνσιο Άιρες και προφυλακίζει τον Γουίλιαμ Ριμπέιρο, δήλωσε ότι ο ποδοσφαιριστής αποφυλακίστηκε επίσης την Τρίτη μέχρι να δικαστεί.

Σύμφωνα με τον Ασουνκάο, κανένας δικηγόρος δεν υπερασπίστηκε τον Ριμπέιρο, ο οποίος δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημόσια στα κοινωνικά του μέσα ή στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης.

William Ribeiro: Brazilian footballer charged with attempted murder after kicking referee in the head, by Rodrigo Pedroso, for CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ