ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0: Νέος αέρας για τους «κιτρινόμαυρους» του Γιαννίκη

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0: Νέος αέρας για τους «κιτρινόμαυρους» του Γιαννίκη

Ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ, καθώς στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη κόντρα στον Ατρόμητο ήρθε η νίκη με 3-0. Η Ένωση παρουσίασε ένα βελτιωμένο πρόσωπο, με τους Αραούχο, Τσούμπερ και Βράνιες να σκοράρουν.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και πίεσαν τους Περιστεριώτες, αλλά είχαν και λίγα διαστήματα που αγχώθηκαν.

Ο Αραούχο άνοιξε το σκορ στο 24’, στο 77’ ο Τσούμπερ με πέναλτι πέτυχε το 2-0 και στο 80’ ο Βράνιες έγραψε το 3-0. Ο Ατρόμητος είχε τις ευκαιρίες του, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει και παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκαν

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΚ, ο Αργύρης Γιαννίκης επιφύλασσε εκπλήξεις κυρίως στην άμυνα. Ως παρτενέρ του Βράνιες επιλέχθηκε ο Μήτογλου, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Ρότα. Στα χαφ επιλέχθηκαν οι Σιμάνσκι, Σιμόες, με τον Γέβτιτς σε ρόλο δεκαριού.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με 3-4-3, με τον Κουλούρη να παίζει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Κλωναρίδη και Μουνίθ στα άκρα.

Πρώτη φάση και γκολ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε κάπως αμήχανα το παιχνίδι, αλλά έβγαζε μια ένταση και μια ενέργεια στο παιχνίδι της. Στο 7’ ένα σουτ του Αραούχο δεν βρήκε στόχο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές και πίεσε, αλλά στο 19’ το σουτ του Μουνίθ, δεν βρήκε στόχο.

Στην πρώτη της καλή φάση η Ένωση, κατάφερε να σκοράρει. Ο Λιβάι Γκαρσία στο 24’ μπήκε από δεξιά στην περιοχή και έβγαλε ασίστ για τον Αραούχο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 1-0.

Στο 26’ ένα επικίνδυνο γύρισμα του Τσούμπερ για τον Αραούχο, το έκοψε ο Χατζηϊσαίας που παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με κάποιες διακοπές, ενώ ο Γέβτιτς έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Μάνταλος πέρασε στη θέση του.

Στο 41’ ένα σουτ του Ρότα δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 43’ ένα σουτ του Καστεγιάνο πέρασε άουτ. Στο 44’ ο Μάνταλος έκανε το σουτ, αλλά πέρασε δίπλα από την εστία του Ατρόμητου.

Άγχος και ευκαιρία ο Ατρόμητος

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και έχασε κάποιες ευκαιρίες με τους Μάνταλο και Λιβάι Γκαρσία. Ο Ατρόμητος όμως ανέβασε την απόδοσή του και επιχείρησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 59’ ο Κλωναρίδης μπήκε στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία του Στάνκοβιτς.

Περιπετειώδες πέναλτι

Ο Γιαννίκης έκανε κάποιες αλλαγές για να βελτιώσει την εικόνα της ΑΕΚ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα. Στο 71’ ο νεοεισελθών Άμραμπατ κέρδισε το πέναλτι από τον Γκαλβάο. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, αλλά ειδοποιήθηκε από το VAR για την παράβαση και αφού το έλεγξε ο ίδιος, το καταλόγισε.

Ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Πίριτς απέκρουσε και στη συνέχεια μετά από πολλές κόντρες ο Βράνιες την έστειλε στα δίχτυα. Ωστόσο, δόθηκε επανάληψη, καθώς είχαν μπει παίκτες και των δύο ομάδων την ώρα της πρώτης εκτέλεσης. Ο Ελβετός ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση στο 77’ και ευστόχησε για το 2-0.

Το «καθάρισε» ο Βράνιες

Στο 80’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Βράνιες με κεφαλιά πέτυχε το 3-0. Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στη συνέχεια, ενώ στο 89’ ο Λε Ταλέκ αστόχησε από κοντά σε προβολή, μετά από μπαλιά του Άμραμπατ.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες (84’ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (67’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία (67’ Άμραμπατ), Γέβτιτς (35’ Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο (84’ Ανσατιφάρντ.).

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Χατζηϊσαΐας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Βασιλαντωνόπουλος, Ντένιτς, Σάλομον, Καστεγιάνο, Κλωναρίδης (84’ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69’ Μπετινέλι), Μουνίθ (69’ Σπιριντόνοβιτς).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ