ΣΠΟΡ

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: Απόδραση με Ελ Αραμπί και κορυφή οι Πειραιώτες

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2: Απόδραση με Ελ Αραμπί και κορυφή οι Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός δεν σκόπευε να αφήσει το 4-4 της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Βόλο να πάει χαμένο.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή βραδιά, αλλά διαθέτουν Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός μπήκε όταν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έγινε 1-1 και ζόρισε για τους πρωταθλητές. Έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, σημείωσε το τελικό 1-2, που έδωσε τρεις βαθμούς και την κορυφή στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε προηγηθεί με τον Αγκιμπού Καμαρά, αλλά είδε τον Εραμούσπε να ισοφαρίζει με πέναλτι.

Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα φέτος για την αξιόμαχη ομάδα του Ηρακλή Μεταξά.

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάλιακας κι αριστερό ο Πίρσμαν. Στόπερ οι Εραμούσπε, Κάργας, στα χαφ Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, οι Καραχάλιος, Γκαρντάβσκι στα άκρα και μπροστά οι Περέα, Μιλιντσεάνου.

Ο Ολυμπιακός είχε τον Βατσλίκ στο τέρμα, δεξί μπακ τον Λαλά, αριστερό τον Ρέαμπτσιουκ και στόπερ ήταν οι Παπασταθόπουλος, Σισέ. Στα χαφ οι Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά, στα άκρα οι Ονιεκούρου, Μασούρας και ο Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Τικίνιο.

Γκολ ο Αγκιμπού Καμαρά

Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε πρώτος, όταν στο 11’ ο Γκαρντάφσκι γύρισε στον Περέα, όμως, η κεφαλιά του έφυγε άουτ .

Στο 17’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και έφτασε στον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος με δεξί σουτ, δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή εκτέλεσε τον Λοντίγκιν για το 0-1.

Στο 29’ ο Κάργας αστόχησε σε σουτ και στο 31’ Σουτ του Μαντί Καμαρά, μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

Στο 33’ δυνατό σουτ του Περέα δεν βρήκε στόχο και στο 42’ ο Γκαρντάβσκι βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά επίσης αστόχησε στο σουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 50’ σουτ του Μπουχαλάκη κόντραρε σε κόρνερ.

Ισοφάρισε ο ΠΑΣ!

Ο ΠΑΣ, όμως, ήταν καλός και έφτασε στην ισοφάριση. Στο 60’ οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι, όταν σε γύρισμα του Σάλιακα από δεξιά, ο Ρέαμπτσιουκ βρήκε τη μπάλα με το δεξί χέρι. Ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα και την εκτέλεση ανέλαβε ο Εραμούσπε. Ο στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα σημάδεψε το δεξί παραθυράκι και σημείωσε το 1-1!

Δοκάρι ο Ολυμπιακός

Στο 69’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-2. Στο 69' ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ και η κεφαλιά του Παπασταθόπουλου κατέληξε στο δοκάρι.

Γκολ ο Ελ Αραμπί!

Ο Μαρτίνς παράλληλα έριξε στη μάχη και τον Ελ Αραμπί και γύρισε τη διάταξη σε 4-4-2. Ο Ελ Αραμπί έδωσε ορμή στον Ολυμπιακό και στο 78’ είχε άστοχο σουτ, αλλά στο 84’ σημείωσε το 1-2.

Ο Εμβιλά γύρισε από δεξιά, ο Σάλιακας έκανε στραβοκλωτσιά και ο Ελ Αραμπί στη μικρή περιοχή ήταν αδύνατον να συγχωρέσει και πέτυχε το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών, χαρίζοντάς τους τη νίκη και την κορυφή!

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος (88' Μπρένερ), Γκαρντάβσκι, Περέα (86’ Τριάδης), Μιλιντσεάνου (76’ Μορέιρα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Μπουχαλάκης (66’ Ελ Αραμπί), Μ. Καμαρά, Ονιεκούρου (46’ Εμβιλά), Α. Καμαρά (78’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (88' Παπαδόπουλος), Μασούρας (79’ Ροντρίγκες).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ