ΣΠΟΡ

Euroleague: πρώτη αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία κόντρα στην Λαμποράλ.

Euroleague: πρώτη αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία κόντρα στην Λαμποράλ.
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Η σειρά των αγώνων του Παναθηναϊκού με την Λαμποράλ για μια θέση στο final 4 της Euroleague ξεκινά την Τετάρτη στις 21.45 στην Ισπανία. Το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και με καλή ψυχολογία θα κυνηγήσει την εκτός έδρας νίκη, που θα αλλάξει το πλεονέκτημα έδρας υπέρ του.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είδε και τους 13 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή (στην Αθήνα έχουν μείνει Χαραλαμπόπουλος με θλάση και Παπαγιάννης με ίωση) να προπονούνται κανονικά κι έτσι η ομάδα είναι έτοιμη και χωρίς επιπλέον προβλήματα να αντιμετωπίσει τον Μπουρούση και τους υπόλοιπους παίκτες της Μπασκονία.

Ο διεθνής Έλληνας σέντερ, με την εκπληκτική σεζόν, που κάνει μέχρι τώρα. ήταν στο επίκεντρο και των δηλώσεων του τεχνικού του Παναθηναϊκού: «Όση ενέργεια έχουμε, πρέπει να την βγάλουμε στο γήπεδο. Η Λαμποράλ διαθέτει απίστευτα αθλητικούς παίκτες, που παίζουν εξίσου καλά στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Ο Μπουρούσης είναι ένας από τους δέκα παίκτες του rotation, αναμφισβήτητα έχει κάνει τρομερή χρονιά και μάλλον είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της Λαμποράλ, αυτό όμως δεν σημαίνει για εμάς πως πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο σε αυτόν και να ξεχάσουμε τους υπόλοιπους παίκτες. Το παιχνίδι τους ξεκινάει από τα δύο point guards που έχουν επίσης εξαιρετική σεζόν, υπάρχουν απίστευτοι σουτέρ όπως ο Μπέρτανς, ο Μπλάζιτς έχει κάνει κι αυτός καλή χρονιά, ο Χάνγκα τους δίνει μεγάλη ενέργεια... Πρόκειται για μία γεμάτη ομάδα και έχει όλα όσα χρειάζονται για βρίσκεται εδώ αυτή την στιγμή».

Όσο για το «κλειδί», που μπορεί να φέρει τη νίκη; «Το επίπεδο της συγκέντρωσης μας πρέπει να είναι στο μάξιμουμ και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Να μην αφήσουν τους εαυτούς τους να μπουν στο γήπεδο δίχως να δώσουν το 100%, ακόμα και αν πρόκειται για πέντε δευτερόλεπτα» δήλωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού.

Ο Περάσοβιτς δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Γάλλο γκαρντ Κοζέρ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην μέση και θα προσπαθήσει να δώσει το παρόν στην 2η αναμέτρηση της Παρασκευής. Η πόλη έχει ξεσηκωθεί πάντως για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και ετοιμάζουν μεγάλη γιορτή στο γήπεδο, καλώντας όλο τον κόσμο να είναι από νωρίς στο κλειστό.

Πρώτη νίκη για ΤΣΣΚΑ και Φενέρ

Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με νίκη την σειρά με τον Ερυθρό Αστέρα, αν και όχι τόσο άνετα όσο θα περίμενε κανείς από την διαφορά κλάσης των δύο ομάδων και τελικό σκορ 84-74. 23 πόντους είχε ο Τεόντοσιτς (4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 6 ασσίστ) και 21 ο εκπληκτικός Χάινς. Γιόβιτς και Μίλερ είχαν από 14 πόντους για την Σερβική ομάδα.

Στην Πόλη έγινε μεγάλο ντέρμπυ με την Φενέρ να κερδίζει 75-69 την Ρεάλ Μαδρίτης, που προσπάθησε να "σπάσει" την έδρα με τα τρίποντα της (8/34 ενώ είχε 14/25 δίποντα). Όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς με εκπληκτικό αρχικά Μπογκντάνοβιτς (17 πόντοι) πήρε μια διαφορά 10 πόντων. Και όταν στην 3η περίοδο η Ρεάλ πλησίασε σε απόσταση βολής ήταν η σειρά του Σλούκα, που έκανε το καλύτερο εφετινό παιχνίδι του, επιστρέφοντας από τραυματισμό (17 πόντοι, 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές) για να γίνει ο καταλύτης της νίκης της Τουρκικής ομάδας.

Αύριο στις 20.00 ξεκινά και η σειρά της Λοκομοτίβ Κουμπάν με την Μπαρτσελόνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ