ΣΠΟΡ

Με χατ-τρικ του Κριστιάνο η Ρεάλ προκρίθηκε, στους «4» του Champions League και η Μάντσεστερ Σίτυ

Με χατ-τρικ του Κριστιάνο η Ρεάλ προκρίθηκε, στους «4» του Champions League και η Μάντσεστερ Σίτυ
Reuters / Sergio Perez Livepic

Η εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο που μόνος του ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά στην Ρεάλ Μαδρίτης επί της Βόλφσμπουργκ, ήταν το γεγονός της πρώτης βραδιάς των αγώνων ρεβάνς στα προημιτελικά του Champions League. Ιστορική πρόκριση για πρώτη φορά στα ημιτελικά του θεσμού και για την Μάντσεστερ Σίτυ, που κέρδισε την Παρί.

Για 30 λεπτά στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου η Βόλφσμπουργκ δεν κατάλαβε τι την χτύπησε, αφού ο αφιονισμένος Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά, 16 και 17, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, είχε δοκάρι με τον Ράμος και άλλες ευκαιρίες για επιπλέον γκολ. Ο Χέκινγκ έχασε με τραυματισμό στο 30 και τον Ντράξλερ, όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι «λύκοι» θα μπορούσαν να βάλουν ένα πολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

2016 04 12T203043Z 103494643 MT1ACI14348372 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS MAD WOL


(Πηγή: Reuters / Juan Medina Livepic)

Στο β ημίχρονο η Ρεάλ έψαξε πιο προσεκτικά το 3ο γκολ της πρόκρισης, είχε 2ο δοκάρι με τον Ράμος και πάλι στο 66 και το 3-0 ήρθε τελικά με φάουλ του CR7 στο 77, φτάνοντας ο Πορτογάλος τα 16 γκολ σε 10 ματς εφέτος και συνολικά 17 εναντίον Γερμανικών ομάδων. Ήταν μάλιστα το 5ο χατ-τρικ στην διοργάνωση του Ρονάλντο, που έφτασε έτσι στην κορυφή του σχετικού πίνακα τον Λιονέλ Μέσι.

Στο Μάντσεστερ το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Σίτυ, που έχασε και πέναλτυ με τον Αγουέρο (το έστειλε άουτ) στο 30, όμως στο β μέρος η Παρί κυνήγησε να σκοράρει, κάθε φορά όμως έβρισκε απέναντι της τον εκπληκτικό Χαρτ (ενώ 2 γκολ που πέτυχε σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ).

Ένας άλλος εκκολαπτόμενος μεγάλος άσσος των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο Κέβιν ντε Μπρόινε σκόραρε στο 76 όπως και στο Παρίσι και η Παρί έμεινε για μια ακόμη χρονιά στα προημιτελικά, ενώ ο Πελεγκρίνι κάνει όνειρα για τελικό, πριν παραδώσει την σκυτάλη στον Γκουαρντιόλα.

Αποστολές εκτός έδρας για τα φαβορί

Στους αγώνες της Τετάρτης τα «θεωρητικά» φαβορί θα δοκιμαστούν πολύ για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Η μεγάλη μάχη γίνεται στην Μαδρίτη, όπου η Ατλέτικο Μ. θέλει να δώσει ένα ακόμη κτύπημα στην «ζαλισμένη» Μπαρτσελόνα (μετά την ήττα από την Σοσιεδάδ) και με το εκτός έδρας γκολ του πρώτου αγώνα (2-1 η Μπάρτσα) να πάρει εκείνη την πρόκριση. Η ατμόσφαιρα αναμένεται καυτή, ενώ θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Τόρες για την Ατλέτικο.

Στην Λισαβόνα έφτασε η Μπάγερν με καλή ψυχολογία, αφού το 1-0 (με το οποίο κέρδισε την Μπενφίκα) αποδεικνύεται πολλές φορές ισχυρότατο όπλο στα νοκ-άουτ ματς.

Πάντως οι «αετοί», αν και λαβωμένοι, αφού δεν θα παίξει ο Ζονάς (τιμωρημένος) στην επίθεση και με τον Μήτρογλου αμφίβολο (αντιμετωπίζει μυικό πρόβλημα τραυματισμού) πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την μεγάλη έκπληξη των προημιτελικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ