ΣΠΟΡ

MotoGP: Νέος παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουαρταραρό - Αποθέωση στο «αντίο» του Ρόσι

MotoGP: Νέος παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουαρταραρό - Αποθέωση στο «αντίο» του Ρόσι
AP Photo/Antonio Calanni

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, δύο αγώνες πριν από την ολοκλήρωσή του και έγινε ο πρώτος Γάλλος στην ιστορία που το καταφέρνει.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό τερμάτισε τέταρτος στο γκραν πρι της Ιταλίας στην πίστα της Εμίλια Ρομάνα, αλλά κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγωνιστικής μοτοσικλέτας, το γνωστό σε όλους MotoGP.

Ο 22χρονος οδηγός, με το παρατσούκλι «El Diablo», έγινε έτσι ο πρώτος Γάλλος που κατακτά τον τίτλο στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του MotoGP.

Ο Κουαρταραρό εκμεταλλεύτηκε την πτώση που είχε ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Πέκο Μπανάια, τέσσερις γύρους πριν το τέλος του αγώνα στο Μιζάνο. Παράλληλα χάρισε στη Yamaha τον πρώτο της τίτλο από το 2015.

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο νικητής του αγώνα με τον Πολ Εσπαργκαρό να ακολουθεί. Απομένουν οι αγώνες σε Αλγκάβρε στις 7 Νοεμβρίου και Βαλένθια στις 14 του ίδιου μήνα για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Αποθέωση για τον «γιατρό»

Παράλληλα, ο Βαλεντίνο Ρόσι αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην 23χρονη τεράστια καριέρα του μέσα στην... έδρα του και οι Ιταλοί τον αποθέωσαν μέσα σε μία συγκινητική ατμόσφαιρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ