ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Βιλερμπάν 70-84: Ο Οκόμπο «πλήγωσε» το ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Βιλερμπάν 70-84: Ο Οκόμπο «πλήγωσε» το ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ από την εκπληκτική φέτος Βιλερμπάν και τον απίστευτο Έλι Οκόμπο, που πέτυχε 35 πόντους, εκ των οποίων τους 17 στο τελευταίο 4λεπτο.

Οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι από τα 6.75μ., έκαναν πολλά λάθη και το κυριότερο δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Γάλλο γκαρντ, ο οποίος είχε 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 25 στο δεύτερο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Δημήτρης Πρίφτης επέλεξε την ίδια πεντάδα με αυτή που... σάρωσε από το ξεκίνημα την Αναντολού Εφές, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα. Οι Γάλλοι με την αθλητικότητα και την καλή τους περιφερειακή άμυνας, ανάγκασαν τους «πράσινους» να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι. Εκεί βρήκαν λύσεις από τον Γιώργο Παπαγιάννη αρχικά και τον Τζέρεμι Έβανς εν συνεχεία.

Η Βιλερμπάν είχε πάρει εξ αρχής ένα μικρό προβάδισμα, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να αλλάζει την εικόνα με την είσοδό του. Με καλές άμυνας (2 μπλοκ) και εντυπωσιακά καρφώματα μετά από επιθετικά ριμπάουντ, έφερε τη Βιλερμπάν στο +6 στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-24).

Ο κόουτς Πρίφτης διέγνωσε το πρόβλημα και με ένα ευέλικτο σχήμα, με Έβανς στο 5 και τον Οκάρο στο 4 κατάφερε να γυρίσει το ματς. Με εξαιρετικές άμυνες και τον Έβανς να δίνει λύσεις (12 πόντους , 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα στο πρώτο 20λεπτο), ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 16-3 (δέχθηκε σε 6 λεπτά μόλις ένα τρίποντο) και προσπέρασε με 7.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ήρθε η απάντηση του Τι Τζέι Πάρκερ, ο οποίος με ένα τρικ γύρισε εκ νέου τούμπα το παιχνίδι. Πέρασε τον Ουενμπανιάμα των 2.20μ στο παρκέ στο 5 και τον Αντετοκούνμπο στο 4, με αποτέλεσμα η Βιλερμπάν να κλείσει τη ρακέτα και εκμεταλλευόμενη την αστοχία του Παναθηναϊκού (1/8 τρίποντα) και τα πολλά λάθη (9) «χτύπησε» στο transition και με νέο επιμέρους 4-16, προηγήθηκε με 5 πόντους στο ημίχρονο (38-43).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ