ΣΠΟΡ

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη κόντρα του με την Λαμποράλ για την Euroleague

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη κόντρα του με την Λαμποράλ για την Euroleague
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR

Η Λαμποράλ έκανε το 1-0 στην σειρά με τον Παναθηναϊκό, που είχε πρόβλημα στην επίθεση του, ενώ δεν μπόρεσε να περιορίσει τα τρίποντα των γηπεδούχων και έχασε με 84-68. Η Λαμποράλ με 13 στα 30 τρίποντα «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό, που είχε μόνο τον Ραντούλιτσα να σκοράρει, ενώ το δικό του ποσοστό στα τρίποντα ήταν μόλις 3 στα 18.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά στο σκορ χάρις κυρίως στην επιβλητική παρουσία του Ραντούλιτσα, με φανερό όμως πρόβλημα στο μακρινό σουτ, αλλά και την περιφερειακή άμυνα. Αντίθετα δεν ήταν μεγάλη η ζημιά από το σκοράρισμα του Μπουρούση (8 πόντοι), που μοίραζε πάντως πάσες.

16501476


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

Όταν στην 2η περίοδο μπήκαν τα σουτ της Λαμποράλ από την περιφέρεια (κάτι που δεν έγινε στο πρώτο μέρος του αγώνα), με πλουραλισμό μάλιστα στους σκόρερς, τότε η διαφορά άνοιξε για τους γηπεδούχους, ακόμη και στο +13, 37-24. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτή την 2η περίοδο οι «πράσινοι» έβαλαν μόλις 12 πόντους, ενώ από τους συνολικά 28 του ημιχρόνου, οι 17 ήταν του Ραντούλιτσα.

Το σερί τριπόντων για την Λαμποράλ συνεχίστηκε και στην 3η περίοδο, ο Μπουρούσης πρόσθεσε και αυτός πόντους, ενώ ο Ραντούλιτσα σίγησε. Η διαφορά πέταξε και στο +24 (64-42) για να την μαζέψει λίγο πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός με τους Χέινς, Πάβλοβιτς και Γουίλιαμς να κάνουν ένα μικρό σερί για το -17.

16501473


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

Με αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο η διαφορά έπεσε ακόμη και στους 11 πόντους, αλλά ο χρόνος δεν επαρκούσε για κάτι περισσότερο στον Παναθηναϊκό, που θα κυνηγήσει το break τώρα την Παρασκευή στις 21.45.

Ο Ραντούλιτσα τελείωσε το ματς με 21 πόντους, ο Χέινς είχε 11, ενώ ο Γουίλιαμς τελείωσε το ματς με μόλις 7. Κορυφαίος του αγώνα ο Άνταμς με 20 πόντους (4 στα 12 τρίποντα), ενώ ο Μπουρούσης τελείωσε το ματς με 15 πόντους, 6 ριμπάουντς και 2 ασσίστ.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 21-12 (39-28), 25-21, 20-19 (84-68)

Πριν το ματς βραβεύτηκε ο Γιάννης Μπουρούσης ως MVP του μήνα για την Euroleague.

Πίστη για την ανατροπή

Πάντως στις πρώτες δηλώσεις μετά το ματς, φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός ήδη προετοιμάζεται να πάρει την ρεβάνς στο δεύτερο ματς της Παρασκευής. Το σύνθημα το έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αμέσως μετά την λήξη: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα. Ήταν απλά το πρώτο παιχνίδι. Πάμε την Παρασκευή να δώσουμε την επόμενη μάχη».

Ο Γιάννης Μπουρούσης προειδοποίησε τους συμπαίκτες του για την αντίδραση του Παναθηναϊκού: «Είναι μια μεγάλη νίκη για μας, κάναμε το 1-0, αλλά ο Παναθηναϊκός σήμερα ήταν κακός και δεν θα υπάρξει δεύτερο τέτοιο παιχνίδι από παίκτες που έφτασαν την ομάδα ως εδώ. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Βγάλαμε ενέργεια, αλλά σε δύο μέρες ξαναπαίζουμε και η ενέργεια δεν θα είναι η ίδια».

16501449


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

Την αντίδραση των παικτών του ζήτησε να δει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. «Δεν απαντήσαμε στο δυνατό παιχνίδι τους, είναι μια ομάδα με πολλές αθλητικές ικανότητες και παρά το γεγονός πως είχαμε προετοιμαστεί να το αντιμετωπίσουμε σωστά, δεν ήμασταν ικανοί.. Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να μειώσουμε τη διαφορά, απαντούσαν με μεγάλα τρίποντα. Πέτυχαν 13 τέτοια σουτ. Είναι πολλά για ένα τέτοιο παιχνίδι. Εμείς από την άλλη δεν ήμασταν καλά επιθετικά και ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να παίξεις. Στο επόμενο ματς της Παρασκευής, οφείλουμε να αγωνιστούμε με το μαχαίρι στα δόντια. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αυτή τη σειρά και να πάμε στο Final-4, οφείλουμε να αντιδράσουμε και να δω την... σπίθα στα μάτια των παικτών μου».

Στο ίδιο μήκος κύμματος και ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: «Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι και μια δύσκολη νύχτα για εμάς. Παίξαμε απέναντι σε μια σκληρή ομάδα, όπως το περιμέναμε, αλλά κάναμε πολλά λάθη. Βρισκόμαστε στα playoffs και πρέπει να προετοιμαστούμε για τον επόμενο αγώνα. Αν θέλουμε να νικήσουμε θα πρέπει να παίξουμε διαφορετικά».

16501476 copy


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

Στο άλλο ματς της ημέρας η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Μπαρτζώκα πήρε τη νίκη με 66-61 από την Μπαρτσελόνα, κυρίως χάρις στην σφιχτή άμυνα της στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και με επιμέρους σκορ 16-8 (!) γύρισε το ματς υπέρ της, αφού μέχρι εκείνη την στιγμή οι «μπλαουγκράνα» ήταν μπροστά με 50-53 (27-33 στο ημίχρονο).

17 πόντους είχε ο Ράντολφ και 11 ο Ντιλέϊνι, ενώ Ντόελμαν και Ρίμπας σημείωσαν από 13 για τους ηττημένους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ