ΣΠΟΡ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Μπαρτσελόνα, προκρίθηκε η Μπάγερν στους «4» του Champions League

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Μπαρτσελόνα, προκρίθηκε η Μπάγερν στους «4» του Champions League
Reuters / Sergio Perez Livepic

Ούτε η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να ξεφύγει από την «κατάρα του πρωταθλητή Ευρώπης», που θέλει εδώ και 24 σεζόν την κάτοχο του τίτλου να μην τα καταφέρνει την επόμενη σεζόν στο Champions League. Η Ατλέτικο Μαδρίτης την κέρδισε 2-0 και πέρασε στα ημιτελικά, όπως και η Μπάγερν με την ισοπαλίας 2-2 στην Λισαβόνα.

Στην Μαδρίτη η Ατλέτικο φάνηκε στα πρώτα 45 λεπτά να έχει και την «δίψα» και την ενέργεια, την ώρα που η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να ψάχνει τον καλό εαυτό της, με την 3άδα MSN εξαφανισμένη. Το γκολ του Γκριεζμάν με κεφαλιά στο 36 απόλυτα δίκαιο για την εικόνα του ματς.

Ούτε στο ξεκίνημα του β μέρους άλλαξε κάτι, με την Ατλέτικο να αγγίζει το 2-0 από κεφαλιά του Σαούλ στο 54, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Κάπου εκεί αφυπνίστηκε κάπως η Μπαρτσελόνα και πίεσε (χωρίς πάντως να πιάσει τα γνωστά της στάνταρ), αλλά η άμυνα και ο γκολκίπερ Ομπλάκ κράτησαν.

Στο 80 ήρθε και η χαριστική βολή με το πέναλτυ του Γκριεζμάν και το τελικό 2-0, αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης διαμαρτύρονται δίκαια για μη καταλογισμό πέναλτυ από τον Ριτσόλι (έδωσε φάουλ σε χέρι του Γκάμπι εντός περιοχής) στο 90.

Στην Λισαβόνα η Μπενφίκα παρότι σοκαρισμένη από την απουσία του επιθετικού της διδύμου, Ζονάς (τιμωρημένος) και Μήτρογλου (τραυματίας) ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με υπέροχη κεφαλιά του Ραούλ Χιμένεθ στο 27 σε άστοχη έξοδο του Νόιερ. Το γκολ ξύπνησε την Μπάγερν, που ανέβασε την πίεση της και έφτασε στην ισοφάριση με σουτ του Βιντάλ στο 39.

Το γρήγορο δεύτερο γκολ του Μίλερ με κοντινή προβολή στο 52 τελείωσε νωρίς και όποιες φιλοδοξίες της Μπενφίκα για ανατροπή ηρεμώντας και τον Γκουαρντιόλα, που έφτασε τους 7 ημιτελικούς (όσους και ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον με τον Αντσελότι, στους 8 είναι ο Μουρίνιο). Στο 68 ο Μίλερ είδε το γκολ του να ακυρώνεται και στο 76 ο Ταλίσκα με φάουλ ισοφάρισε σε 2-2, που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στην κλήρωση των ημιτελικών, που θα γίνει την Παρασκευή θα βρίσκονται η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Σίτυ, η Μπάγερν και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ