ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Άρης 2-1: Σπουδαία νίκη, «βλέπει» κορυφή - Η βαθμολογία της Super League

ΑΕΚ-Άρης 2-1: Σπουδαία νίκη, «βλέπει» κορυφή - Η βαθμολογία της Super League

Κρίσιμη νίκη πήρε η ΑΕΚ με 2-1 επί του Άρη, σε ένα παιχνίδι που είχε εξέλιξη θρίλερ. 

Η Ένωση ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχε δύο γκολ με τους Μήτογλου στο 16’ και Μάνταλο με πέναλτι στο 37’, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι με τον Μπράμπετς.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε μετά το 71’, όταν ο Μήτογλου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ματέο Γκαρσία μείωσε με κεφαλιά σε 2-1 και ακολούθησε ένα σφυροκόπημα από τους παίκτες του Άρη, που όμως δεν έφερε αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ πήρε μια σημαντική νίκη, που τη διατηρεί δεύτερη στη βαθμολογία, ενώ ο Άρης, που έχει παράπονα από τη διαιτησία, έμεινε στους 8 βαθμούς.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν ρίσκαρε με τη συμμετοχή του Λιβάι Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα και θέση βασικού πήρε ο Τάνκοβιτς. Για δεύτερο παιχνίδι στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ενώ στην άμυνα δεν έγινε καμία αλλαγή.

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να μην κάνει καμία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα του προηγούμενου αγώνα με τον Παναιτωλικό, όπου ο Άρης επιβλήθηκε άνετα 5-1.

Απειλητική η ΑΕΚ

Δυνατά ξεκίνησε η ΑΕΚ, καθώς στο πρώτο λεπτό απείλησε με κεφαλιά του Μάνταλου, μετά από σέντρα του Ρότα, σε φάση που η Ένωση ζήτησε πέναλτι για χέρι, αλλά θεωρήθηκε ακούσιο.

Οι παίκτες του Γιαννίκη πίεζαν ψηλά, αλλά ο Άρης κατάφερνε να βρει τρόπους να βγει σε αντεπιθέσεις. Στο 5’ ο Τσούμπερ έπιασε ένα καλό σουτ, ενώ στο 7’ ο Μπερτόγλιο το σουτ του δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι επέμειναν και στο 11’ ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Ματέο Γκαρσία, ενώ στο 13’ αντέδρασε σωστά σε σουτ του Γκάμα και στη συνέχεια ο Μήτογλου έκοψε το σουτ του Μπερτόγλιο.

Γκολάρα ο Μήτογλου, δοκάρι ο Άρης

Στο 16’ ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Μήτογλου με βολέ νίκησε τον Κουέστα για το 1-0.

Στο 23’ ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Μπράμπετς σταμάτησε στο δοκάρι.

Πέναλτι και γκολ ο Μάνταλος

Οι «κίτρινοι» προσπαθούσαν να βρουν το γκολ, αλλά η ΑΕΚ στο 35’ σε αντεπίθεση κέρδισε το πέναλτι. Ο Μάνταλος, μετά από μπαλιά του Τσούμπερ, βρέθηκε στην περιοχή και ο Μπράμπετς τον μάρκαρε άτσαλα, με αποτέλεσμα ο Διαμαντόπουλος να δείξει το σημείο του πέναλτι. Μετά την επιβεβαίωση και από το VAR, ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0.

Στο 42’ ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Γκάνεα, στην τελευταία καλή στιγμή του Άρη στο πρώτου μέρους.

Φλύαρη κατοχή ο Άρης

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τον τρόπο να απειλήσει, ωστόσο η ΑΕΚ του είχε δώσει χώρο και αντιδρούσε σωστά σε κάθε επιθετική του ενέργεια. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Αποβολή και… γκολ

Στο 69’ άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα, καθώς ο Μήτογλου έκοψε τον Καμαρά που ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή. Αρχικά ο Διαμαντόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της ΑΕΚ, αλλά στη συνέχεια είδε τη φάση στο VAR και άλλαξε την απόφασή του δείχνοντας κόκκινη κάρτα.

Άμεσα ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 73’ ο Ματέο Γκαρσία με κεφαλιά μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η πίεση των «κίτρινων» ήταν ασφυκτική, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να αμύνεται συνεχώς. Οι παίκτες του Άρη είχαν πολιορκήσει τα καρέ του Στάνκοβιτς, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, με τους Ιτούρμπε και Σάσα να μην μπορούν να σκοράρουν.

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα (26’ Μισελέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (77’ Τζαβέλλας), Σιμόες, Τάνκοβιτς (60’ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (60’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (77’ Αραούχο).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο (61’ Σάσα), Εντιαγέ (78’ Ιτούρμπε), Γκαρσία, Μπερτόγλιο (88’ Χαΐροβιτς), Γκάμα (61’ Μαντσίνι), Καμαρά.

Στο -1 η ΑΕΚ από Ολυμπιακό, στο -9 ο Παναθηναϊκός - Η βαθμολογία

Η ΑΕΚ μείωσε στον έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό. Υποχώρησε αισθητά ο Παναθηναϊκός, έχασε κι άλλο έδαφος ο Άρης.

Ο Ολυμπιακός θα ήταν πρώτος ό,τι κι αν γινόταν σήμερα, αφού πέρασε από το Αγρίνιο με τη νίκη του 2-1 επί του Παναιτωλικού.

Η ΑΕΚ με τη νίκη θρίλερ, με το ίδιο σκορ, στο ΟΑΚΑ επί του Άρη, μείωσε στον έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στο -4.

Υποχώρησε αισθητά ο Παναθηναϊκός, μετά το 0-0 με τον ΟΦΗ. Απέχει πλέον εννέα βαθμούς από την κορυφή. Ο Άρης με την ήττα του και λόγω του -6 έχει καθηλωθεί στη μέση της βαθμολογίας. Τη επόμενη αγωνιστική δεσπόζει το ντέρμπι στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ