ΣΠΟΡ

Ιστορικό ρεκόρ νικών στο ΝΒΑ από τους Ουόριος

Ιστορικό ρεκόρ νικών στο ΝΒΑ από τους Ουόριος
Reuters / Kyle Terada-USA TODAY Sports

Εδώ που έφτασαν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ δεν θα έχαναν το ρεκόρ και απέναντι στο Μέμφις οι Ουόριορς έκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο την regular season κάνοντας και το 73-9, που γράφεται στην ιστορία.

Το 72-10 των Σικάγο Μπουλς κρατούσε από τη σεζόν 1995-1996 και ο ίδιος ο Μάικλ Τζόρνταν έστειλε τα συγχαρητήρια του στους Ουόριορς. «Θέλω να συγχαρώ τους Ουόριορς για την απίστευτη χρονιά τους. Το μπάσκετ εξελίσσεται συνεχώς και τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Οι Ουόριορς ήταν απολαυστικοί και ανυπομονώ να δω τι θα κάνουν στα πλέι οφ».

«Το καπέλο στους Ουόριορς έβγαλε» και ο Σκότι Πίπεν, ενώ συγχαρητήρια έστειλαν και οι Σικάγο Μπουλς.

Η βραδιά όμως ανήκε και στον Στεφ Κάρι τον ηγέτη της ομάδας, που ολοκλήρωσε το ματς με 46 πόντους. Το πιο σημαντικό όμως ήταν αν θα κατάφερνε να σημειώσει 8 τρίποντα για να φτάσει τα 400 στην κανονική σεζόν.

Ο Κάρι έβαλε 10(!) ολοκλήρωσε με 402 σπάζοντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ με 286 τρίποντα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έστειλαν συγχαρητήρια στο Γκόλντεν Στέιτ για την επίδοση τους, που όμως έκαναν και άλλα ρεκόρ.

Τελείωσαν όντας οι πρώτοι στην ιστορία του ΝΒΑ που δεν έχασαν δύο φορές από την ίδια ομάδα μέσα σε μια ολόκληρη σεζόν. Οι 9 ήττες τους ήταν από τους Μπακς, Μάβερικς, Νάγκετς, Πίστονς, Μπλέιζερς, Λέικερς, Σπερς, Σέλτικς και Τίμπεργουλβς.

Με το «διπλό» στο «σπίτι» των Σπερς οι Ουόριορς έφτασαν τις 34 εκτός έδρας νίκες και κατέρριψαν το σχετικό ρεκόρ των Μπουλς της σεζόν 1995-1996 (33 νίκες μακριά από το γήπεδό τους). Μέτρησαν δε ρεκόρ 34-7 εκτός έδρας. Καμία ομάδα του ΝΒΑ (με εξαίρεση τους Σπερς) δεν έχει καλύτερο ρεκόρ εντός έδρας εφέτος.

Αν ο Κάρι πάρει το πρωτάθλημα και τον τίτλο του MVP, θα γίνει ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία που κατακτά back to back το δαχτυλίδι και το μεγάλο βραβείο. Είχαν προηγηθεί οι Μπιλ Ράσελ, Μάικλ Τζόρνταν και Λεμπρόν Τζέιμς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ