ΣΠΟΡ

Αυτοκρατορικό ήταν το «αντίο» του Κόμπι Μπράιαντ στους Λέικερς και το NBA

Αυτοκρατορικό ήταν το «αντίο» του Κόμπι Μπράιαντ στους Λέικερς και το NBA
Reuters / Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Έμοιαζε περισσότερο με Χολιγουντιανό σόου παρά με έναν αγώνα μπάσκετ και ο Κόμπι Μπράιαντ σαν πραγματικός σταρ αποχαιρέτισε τους θαυμαστές του με μια μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στους Τζαζ.

Η σκηνή στο Στέιπλε Σέντερ είχε στηθεί από νωρίς για τον αποχαιρετισμό στα όπλα του Κόμπε. Η οικογένεια των Λέικερς ετοίμασε πολλά βίντεο αφιερώματα για τον Black Mamba.

Ξεχωριστή θέση είχαν τα μηνύματα των συμπαικτών του, αλλά και των αντιπάλων του όλα αυτά τα χρόνια στο NBA. Ο Φιλ Τζάκσον, ο Σακίλ, ο Όντομ, ο Ντέρικ Ρόουζ, ο Πάρκερ, ο Χάρντεν, ο Ντοκ Ρίβερς κατέθεσαν την άποψη τους, θυμήθηκαν μοναδικές στιγμές από τα 20 χρόνια καριέρας του Κόμπε, του έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το αντίο στα γήπεδα.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε όλους αυτή την βραδιά είχε η γυναίκα του και οι δυο του κόρες. Έχοντας περάσει την δική τους κρίση στον γάμο τους, ήταν δίπλα του και σε αυτές έτρεξε αμέσως.

Το μήνυμα της Βανέσας (σύζυγος), της Ναταλίας και της Γιάννας-Μαρίας απλό και ζεστό: «ήταν ευλογία να ζούμε μαζί σου όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα θα περάσουμε μαζί μοναδικές στιγμές».

Σταρ του κινηματογράφου, του τραγουδιού και μεγάλοι αθλητές ήταν εκεί στον... Kobe's farewell. Ο Τζακ Νίκολσον, που αποκάλυψε ότι έχει χάσει το ρεκόρ του με τους 81 πόντους κόντρα στο Τορόντο δίνοντας την θέση στην κόρη του. Ο Σνουπ Ντογκ, ο Κάνι Γουέστ ο Jay Z και όλη η σόουμπιζ του Χόλιγουντ.

Το αντίο ανέλαβε να πει ο Μάτζικ Τζόνσον. Μια μεγάλη αγκαλιά και η προσφώνηση του Μάτζικ ότι ο Μπράιαντ είναι ο κορυφαίος Laker: «όχι εγώ, εσύ είσαι» η απάντηση του.

Και λίγο μετά τις 5.30 ξημερώματα Ελλάδας ο Κόμπε Μπράιαντ έδωσε μια μοναδική παράσταση για όλους. 60 πόντοι στο 101-96 επί των Τζαζ, οι περισσότεροι που βάζει ποτέ αθλητής που αποσύρεται (29 είχε ο Τζον Χάβλιτσεκ το 1978). Τρίποντα, καρφώματα, κοψίματα. Ο αυτοκράτορας Κόμπε.

Στις πρώτες θέσεις και ο Σακίλ για να αποστομώσει όλους εκείνους, που έκαναν λόγο για κόντρα των δύο τεράστιων μορφών της ομάδας. «Τον προκάλεσα να βάλει 50 πόντους κι ο γαμ... έβαλε 60!».

Η ώρα του αποχαιρετισμού δύσκολη. Η υπογραφή στο παρκέ του γηπέδου στο νούμερο 8 και το 24, που τίμησε φορώντας τα. Και μετά διέσχισε το τούνελ για τα αποδυτήρια για τελευταία φορά. Εκεί όμως τον περίμενε μια έκπληξη. Τον περιέλουσαν με σαμπάνιες, όπως αρμόζει σε ένα βασιλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ