ΣΠΟΡ

Το NBA ευχαριστεί με γράμμα και video τον Κόμπε Μπράιαντ για την προσφορά του

Το NBA ευχαριστεί με γράμμα και video τον Κόμπε Μπράιαντ για την προσφορά του
Reuters / Robert Hanashiro-USA TODAY Sports TPX IMAGES OF THE DAY

Με ένα εκπληκτικό γράμμα, που απευθύνεται στον Κόμπε και ένα βίντεο με όλους τους σταρ να του λένε "ευχαριστώ", ο οργανισμός του NBA είπε το δικό του ευχαριστώ στον άσσο του Λος Άντζελες και τα 20 χρόνια προσφοράς του στο άθλημα.

Στο βίντεο εμφανίζονται όλοι οι κορυφαίοι του μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να λένε "ευχαριστώ" στον Κόμπε Μπράιαντ, για τον δικό του ξεχωριστό λόγο ο καθένας. Ανάμεσα στον Στεφ Κάρι, τον Λεμπρόν Τζέιμς, και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Λίγο μετά δημοσιεύτηκε η ανοικτή ευχαριστήρια επιστολή του NBA στον Black Mamba, που συνοψίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματα όλων των φιλάθλων, σε όλη την γη, για έναν τεράστιο αθλητή. Ξεκινά με την φράση: Dear Kobe, Thank you-αγαπητέ Κόμπε, σ ευχαριστούμε.

«Αγαπητέ Κόμπι,

Σε ευχαριστούμε.

Σε ευχαριστούμε για το πάθος, την αφοσίωσή σου στο μπάσκετ. Σε ευχαριστούμε που μας έδειξες πως το 24 δεν είναι απλά το νούμερο στη φανέλα σου, αλλά το νούμερο των ωρών της ημέρας που πρέπει να αφιερώσεις στο μπάσκετ για να γίνεις ο καλύτερος. Σε ευχαριστούμε που έδωσες και έδωσες και έδωσες. Σε ευχαριστούμε που πιέστηκες ακόμα και όταν το σώμα σου φώναζε "όχι", αλλά το μυαλό και η καρδιά σου συνέχισαν να λένε "ναι".

Για τα παιχνίδια που αρνήθηκες να χάσεις, για εκείνα που πάντα είχες ως προορισμό να κερδίσεις. Σε ευχαριστούμε για το ατέλειωτο ταξίδι. Για το γεγονός ότι ανταγωνίστηκες του άλλους με απίστευτη φιλοδοξία και που έπαιξες με αγάπη και σεβασμό. Για το ότι μας έδειξες πως δεν υπάρχει κάτι μαγικό, αλλά μόνο σκληρή δουλειά.

Σε ευχαριστούμε που μας έκανες να χαμογελάσουμε, να γελάσουμε, να κλάψουμε, να πηδήξουμε από τις θέσεις μας και να σκίσουμε τις φανέλες μας. Σε ευχαριστούμε που έπαιξες το παιχνίδι με τον τρόπο που είναι φτιαγμένο να παίζεται. Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να πιστεύουμε στους εαυτούς μας όταν κανείς άλλος δεν το κάνει. Για τα 20 χρόνια που έδωσες στο παιχνίδι ό,τι είχες, είμαστε αιώνια ευγνώμονες.

Σε ευχαριστούμε που για την αγάπη σου για το μπάσκετ.

Με εκτίμηση,

ΝΒΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ