ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2: Ψυχρολουσία και απώλεια της πρωτιάς

Ολυμπιακός-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2: Ψυχρολουσία και απώλεια της πρωτιάς
INTIME

Οι Πειραιώτες αν και μπόρεσαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία, με δράστη τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, είδαν τους φιλοξενούμενους να… απαντούν άμεσα με τον Καμαντά και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης τον Χάουγκε να «χαρίζει» ένα σημαντικό «διπλό» στους Γερμανούς.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς ουσιαστικά πλήρωσε τα ατομικά λάθη των παικτών του, στις δύο φάσεις που δέχθηκε τα τέρματα, αλλά και το γεγονός πως από τα μέσα του δεύτερου μέρους την έλλειψη δυνάμεων, κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Πλέον, οι Πειραιώτες έχουν ως στόχο τη δεύτερη θέση του ομίλου, για να προκριθούν στην επόμενη φάση, μια και έμειναν στους 6 βαθμούς, όσους είχαν στα πρώτα δύο ματς και η Άιντραχτ πλέον είναι στο +4 και φιγουράρει στην κορυφή.

Εκρηκτική εκκίνηση στο Φάληρο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς στην πρώτη τους παρουσία στην αντίπαλη περιοχή κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με δράστη τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ήταν το 12ο λεπτό, όταν ο Χένρι Ονιεκούρου έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή της Άιντραχτ, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» στον Μαροκινό και αυτός με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0.

Με το τέρμα που σημείωσε ο διεθνής φορ έγινε ο κορυφαίος επιθετικός των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη, έχοντας σημειώσει 16 τέρματα σε 33 παιχνίδια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστα Μήτρογλου, με 15 τέρματα. Ο Σέρβος τα συμπλήρωσε σε 83 ματς, ενώ ο Έλληνας φορ σε 44 αναμετρήσεις.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ το προβάδισμα που πήραν. Η Άιντραχτ κατάφερε να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση, μια και στο 17’ ο Καμαντά κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ και με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το 1-1.

Εγκληματικό φάουλ, χαρίστηκε στους Γερμανούς ο διαιτητής

Στα επόμενα λεπτά οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 28’ ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το σουτ από τον άξονα αλλά ο Τραπ μπλόκαρε εύκολα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί είδαν με… ικανοποίηση τον διαιτητή να παρατηρεί με κίτρινη κάρτα τον Μπάρκοκ, την στιγμή που ο τελευταίος πήγε με τις τάπες σε μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ.

Η συνέχεια άνηκε στους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι είχαν μερικές αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 35’ η κεφαλιά του Μαντί Καμαρά πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Γιώργος Μασούρας έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν το πλασέ που έκανε, έπειτα από τρομερή μπαλιά του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, κατέληξε κόρνερ, μια και ο Τραπ μπόρεσε να τη βρει για λίγο με το πόδι του, πέφτοντας στο έδαφος.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για λογαριασμό του Ολυμπιακού, όταν στο 39’ ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Γερμανών, έκανε το σουτ, αλλά ο Τραπ κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο.

Μοναδική ευκαιρία από Ονιεκούρου

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο. Ήτοι με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ήταν το 56ο λεπτό, όταν ο Ελ Αραμπί έκανε τρομερή μπαλιά στον Χένρι Ονιεκουρού, αυτός βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, από πλάγια θέση έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τραπ.

Μάλιστα, ο Αφρικανός μέσος των Πειραιωτών ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 67ου λεπτού, όταν μπήκε στην περιοχή, έπειτα από «μονομαχία» με τον Τουρέ βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε πως είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως, δεν είχε την φρεσκάδα και τα τρεξίματα που χρειαζόταν για ένα ματς με τόσο υψηλό τέμπο. Αυτό φάνηκε σε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις, που έδωσε την ευκαιρία στους Γερμανούς να φύγουν στην κόντρα, αλλά να μην καταφέρνουν να απειλήσουν σημαντικά τον Βατσλίκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άργησε να επέμβει από τον πάγκο με την πρώτη του αλλαγή να γίνεται στο 71’ με τον Βαλμπουενά να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ονιεκούρου, ωστόσο, οι επόμενες κινήσεις έγιναν στο 82’ με τους Τικίνιο και Ρόνι Λόπες να μπαίνουν αντί των Ελ Αραμπί και Μασούρα, αντίστοιχα.

Πλήρωσε την αδράνεια

Στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες θέλησαν να πιέσουν ακόμα περισσότερο, αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό. Μάλιστα, στο 92’ η Άιντραχτ κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη, όταν σε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Λίνστρομ έκανε ανενόχλητος την κούρσα από τα αριστερά, γύρισε στον Χάουγκε, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το τελικό 2-1.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, προκειμένου να «σφραγίσει» τη δεύτερη θέση και αναλόγως με το αποτέλεσμα της «μάχης» της Άιντραχτ με την Αντβέρπ στην Φρανκφούρτη να… δει αν έχει ελπίδες για την κορυφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ