ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Ιωνικός 1-0: Με Μασούρα στο +3 από την ΑΕΚ

Ολυμπιακός-Ιωνικός 1-0: Με Μασούρα στο +3 από την ΑΕΚ

Ολυμπιακός-Ιωνικός: Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη… δουλειά τους, επικράτησαν 1-0 των νεοφώτιστων και εκμεταλλεύτηκαν τη «γκέλα» της ΑΕΚ, αυξάνοντας τη διαφορά στους 3 βαθμούς από την Ένωση, μία αγωνιστική πριν τη μεταξύ τους «μάχη» στο ΟΑΚΑ.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τους Νικαιώτες ήταν η νίκη, ούτως ώστε να μην πάει… στράφι το «δώρο» του Απόλλωνα Σμύρνης που κράτησε στην ισοπαλία (2-2) την ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Και η αποστολή εκτελέστηκε… Για τον Ιωνικό, στόχος ήταν μία θετική εμφάνιση και ει δυνατόν ένα καλό αποτέλεσμα. Κατά το ήμισυ κι αυτή η αποστολή εκτελέστηκε, αφού οι νεοφώτιστοι έβαλαν δύσκολα στους Πειραιώτες, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με κάποιο βαθμό στις… αποσκευές τους.

Το γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 17ο λεπτό, ήταν αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη 1-0 και συνάμα το «τρίποντο» και αύξησε την απόστασή του από τη δεύτερη ΑΕΚ στους 3 βαθμούς. Μάλιστα, οι Πειραιώτες απέκτησαν το πλεονέκτημα, λίγο πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος και μία αγωνιστική πριν το ντέρμπι με την Ένωση στο ΟΑΚΑ για τη 10η αγωνιστική της Super League.

Καλός ρυθμός και γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την πρώτη καλή στιγμή. Ήταν μόλις το 3ο λεπτό, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά είδε την κίνηση του Γιώργου Μασούρα, έκανε τη μπαλιά, ο Έλληνας εξτρέμ σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε. Η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν… άμεση και στο 5’ ο Τουράμ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Βατσλίκ ήταν ο νικητής της «μονομαχίας».

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητούσαν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή και κατάφεραν να… γευτούν τους «καρπούς» των… κόπων τους στο 17ο λεπτό, έπειτα από μία περίεργη φάση. Ο Γκάρι Ροντρίγκες γύρισε τη μπάλα προς τον άξονα, αυτή κόντραρε, έφτασε στον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Χουτεσιώτη, που δεν μπόρεσε να διώξει και έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια, οι Νικαιώτες θέλησαν να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση, αλλά 23’ ο Καμπράλ δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ από καλή θέση, μια και ο Βατσλίκ τον… οδήγησε στα πλάγια, με αποτέλεσμα η προσπάθειά του να περνάει άουτ. Σιγά σιγά ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να φθίνει.

Στο 29’ ο Λαλά δεν κατάφερε να σουτάρει όπως θα ήθελε, έπειτα από γύρισμα του Γκάρι Ροντρίγκες, με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο διεθνής εξτρέμ του Ολυμπιακού απείλησε από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιωνικού.

Ίδιο τέμπο στην «επανάληψη»

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος είχε την εικόνα με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στόχος τους ήταν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, χωρίς να μπουν σε… περιπέτειες. Μάλιστα, στο 49’ έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Γκάρι Ροντρίγκες πέρασε άουτ, ενώ στο 74’ ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι, μια και είδε τον Λευτέρη Χουτεσιώτη να αντιδρά σωστά και να διώχνει το σουτ που επιχείρησε.

Από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να βρουν ένα δεύτερο τέρμα, προσπάθησαν να περιορίσουν τις επιθετικές… βλέψεις των φιλοξενούμενων. Και τα κατάφεραν σε ικανοποιητικό βαθμό. Το αρνητικό για το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς ήταν πως αναγκάστηκε να βγάλει από το παιχνίδι τους Κουντέ, Παπασταθόπουλο και Ροντρίγκες με ενοχλήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ