ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-3: Ο Κούρτιτς «καθάρισε» για τον δικέφαλο - Φωνάζει το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-3: Ο Κούρτιτς «καθάρισε» για τον δικέφαλο - Φωνάζει το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Με ένα γκολ του Άκπομ και δύο του Κούρτιτς οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 3-1. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαουρίσιο. Φωνάζει έντονα για το πέναλτι στο 1-2 το «τριφύλλι».

Με γκολ, φάσεις, εκρηκτική ατμόσφαιρα, διαμαρτυρίες για τη διαιτησία. Και νικητή τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο σύνολο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ήταν ανώτερος.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Άκπομ και πάγωσε τους «πράσινους», που ισοφάρισαν με τον Μαουρίσιο, ο οποίος είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στο ματς. Το παιχνίδι έγινε... ροντέο μετά το 1-1, αλλά στο 85' ο Κούρτιτς με πέναλτι, έπειτα από εξέταση αρκετών λεπτών της επίμαχης φάσης στο VAR σημείωσε το 1-2 και ο ίδιος με εκτέλεση φάουλ και στο 93' διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν μία τεράστια νίκη και μείωσαν τη διαφορά από την ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός με αυτή την ήττα είναι εκτός εξάδας!

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας κι αριστερό ο Χουάνκαρ. Στόπερ οι Βέλεθ, Σάρλια και στα χαφ οι Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος. Αριστερά έπαιξε ο Βιτάλ, δεξιά ο Παλάσιος, Βιτάλ και δίδυμο στην επίθεση οι Ιωαννίδης, Καρλίτος.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ο Τέιλορ κι αριστερό ο Βιεϊρίνια. Στόπερ οι Βαρέλα, Μιχαηλίδης και στα χαφ οι Εσίτι, Κούρτιτς. Δεξιά ο Μουργκ, αριστερά ο Ζίβκοβιτς και ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον Άκπομ.

Γκολ ο Άκπομ

Ο Παναθηναϊκός με τη στήριξη των οπαδών του μπήκε πιο δυνατά στο ματς κι απείλησε πρώτος. Στο 5’ σουτ του Παλάσιος κατέληξε στα χέρια του Πασχαλάκη.

Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει μεγαλύτερη ένταση, αλλά στο 13’ ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ χάρη στην ποιότητα του Ζίβκοβιτς. Εκπληκτική προσπάθεια του Σέρβου από αριστερά, γύρισε στην περιοχή κι ο Άκπομ με αριστερό σουτ εκτέλεσε τον Μπρινιόλι για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ και να απαντήσει. Στο 22’ σέντρα του Παλάσιος, η κεφαλιά του Ιωαννίδη δεν βρήκε στόχο.

Στο 27’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-2. Μπαλιά του Βαρέλα, ο Τέιλορ από δεξιά γύρισε, ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε, έκοψε ο Βέλεθ με το πόδι, νέο σουτ του Μπίσεσβαρ έκοψε ξανά ο Βέλεθ! Η φάση, μάλιστα, ελέγχθηκε στο VAR και ο Θέρο Γκράντε αποφάσισε ότι η μπάλα βρήκε στον ώμο του Ισπανού στόπερ στο δεύτερο σουτ και δεν υπέδειξε πέναλτι.

Στο 32’ είχε ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Σέντρα του Χουάνκαρ, σκαστή κεφαλιά του Παλάσιος, αρκετά μέτρα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του δεύτερου μέρους κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, αλλά η εκτέλεση του Καρλίτος έφυγε άουτ, χωρίς ν’ ανησυχήσει τον Πασχαλάκη.

Στο 51’ ψαλιδάκι του Ροντρίγκο κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι, όπως και στο 52’ σουτ του Κούρτιτς, που κόντραρε αρχικά στον Πέρεθ.

Στο 54’ κεφαλιά του Σάρλια μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και στην εξέλιξη ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρία, όταν ο Μπρινιόλι απέκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ την βολίδα του Μουργκ.

Μετά το κόρνερ, νέο σουτ του Μουργκ έφυγε 2-3 μέτρα άουτ.

Χρυσή αλλαγή ο πρώην και 1-1

Ο Παναθηναϊκός δεν τραβούσε και ο Γιοβάνοβιτς έριξε στη μάχη τους Χατζηγιοβάνη, Μαουρίσιο. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, μάλιστα, στην πρώτη του επαφή ισοφάρισε. Γύρισμα από αριστερά του Χουάνκαρ, στο πέναλτι κοντρόλαρε ο Καρλίτος κι έστρωσε στον Μαουρίσιο, ο οποίος με δεξί σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για το 1-1.

Ευκαιρία για το 2-1 ο Μαουρίσιο

Το παιχνίδι έγινε «ροκ» με ωραίο ρυθμό και στο 73’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-1, πάλι με τον Μαουρίσιο! Σέντρα του Χατζηγιοβάνη, κεφαλιά του αμαρκάριστου Βραζιλιάνου στο ύψος της μικρής περιοχής, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τεράστια φάση ο Άκπομ

Στο 78’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς έκανε την κάθετη ο Άκπομ μόνος του με τον Μπρινιόλι εκτέλεσε πάνω στον Ιταλό γκολκίπερ. Στην εξέλιξη ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε και μπλόκαρε ο Πασχαλάκης και στην επόμενη φάση σουτ του Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ ο Μπρινιόλι. Ένα τρομερό ματς με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Πέναλτι με VAR

Στο 80’ έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Σε μονομαχία του Βιγιαφάνιες με τον Μιχαηλίδη, ο τελευταίος έπεσε κάτι, όμως ο Θέρο Γκράντε δεν έδειξε κάτι. Αλλά κλήθηκε στο VAR από τον συμπατριώτη του Μουνουέρα, ώστε να εξετάσει την φάση. Μία ομολογουμένως δύσκολη φάση.

Ο Θέρο Γκράντε τελικά υπέδειξε πέναλτι, αυτό το εκτέλεσε ο Κούρτιτς στο 85’ κι έστειλε τη μπάλα αριστερά, ο Μπρινιόλι έπεσε δεξιά κι έγινε το 1-2.

Κούρτιτς και 1-3

Ο Παναθηναϊκός πίεσε για το 2-2, αλλά στο 98' ο Κούρτιτς με φάουλ πέτυχε το 1-3 και σφράγισε τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (58’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Βιτάλ (58’ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (66’ Βιγιαφάνιες), Καρλίτος (77’ Μακέντα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βιεϊρίνια (33’ λ.τρ. Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Εσίτι (87' Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ (70’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (87' Σφιντέρσκι).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ