ΣΠΟΡ

Euroleague: 1-1 την σειρά με την Λαμποράλ θέλει ο Παναθηναϊκός, 2-0 για ΤΣΣΚΑ και Φενέρ

Euroleague: 1-1 την σειρά με την Λαμποράλ θέλει ο Παναθηναϊκός, 2-0 για ΤΣΣΚΑ και Φενέρ
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR

Η ήττα με 84-68 είναι πλέον παρελθόν και ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για τον 2ο αγώνα της σειράς με την Λαμποράλ το βράδυ της Παρασκευής, με στόχο να εμφανίσει τα καλά στοιχεία του παιχνιδιού του και να κάνει το 1-1 στο σκορ, πριν οι δύο ομάδες μεταφερθούν στην Αθήνα, με τους «πράσινους» σε αυτή την περίπτωση όμως να έχουν πια το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Τζόρτζεβιτς και οι παίκτες του έχουν αναλύσει το παιχνίδι της Τετάρτης και τους λόγους που έφεραν την ήττα. Η περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού» και η καλύτερη επιθετική συγκομιδή της ομάδας (μόλις 3/19 τρίποντα) είναι τα κλειδιά για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να φύγει με τη νίκη.

«Θα χρησιμοποιήσουμε την σημερινή προπόνηση για να φτιάξουμε μερικά πράγματα, γιατί δεν ήμασταν καλοί χθες, αλλά πολλά μπράβο αξίζουν στους παίκτες της Λαμποράλ γιατί έπαιξαν με την καρδιά τους και φάνηκε να το θέλουν περισσότερο. Θα κάνουμε τις σωστές αλλαγές και θα είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο παιχνίδι» δήλωσε ο Έλιοτ Γουίλιαμς.

16501449


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / DAVID AGUILAR)

Η Λαμποράλ έπαιξε το παιχνίδι της από τα τρίποντα (συνήθως σουτάρει γύρω στα 30 σε κάθε ματς) και έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (13/33 και 39,4%), μαζί με την απόδοση του Μπορούση στην ρακέτα πήρε την πρώτη μάχη. Οι «πράσινοι» πάντως θα έχουν την πολυτέλεια να ρίξουν στο ματς παίκτες, που δεν καταπονήθηκαν ιδιαίτερα την Τετάρτη λόγω της εξέλιξης του ματς (μόνο Καλάθης, Γουίλιαμς, Γκιστ και Ραντούλιτσα έπαιξαν πάνω από 20 λεπτά).

«Πιστεύω πως ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να αγωνιστούμε εδώ στη Βιτόρια είναι να ανταπεξέλθουμε στη μεγάλη τους ενέργεια. Όλα τα λάθη μας προήλθαν από αυτό. Η επιθυμία μας να παλέψουμε πρέπει να είναι το πρώτο και το κυριότερο θέμα για εμάς» τόνισε ο Τζόρτζεβιτς και συμπλήρωσε. «Περιμένω από τους παίκτες μου να είναι επιθετικοί, γιατί στην πρώτη αναμέτρηση δεν ήταν. Είμαι πολύ αναστατωμένος για αυτό».

Για τους γηπεδούχους ο Κοζέρ θα δοκιμάσει και πάλι μήπως μπορέσει να ενισχύσει την περιφέρεια, ενώ ο Ούγγρος Χάνγκα δεν υπέστη τελικά θλάση, αλλά δεν είναι σίγουρο αν ο Περάσοβιτς θα ρισκάρει την συμμετοχή του στο ματς (δεν προπονήθηκε και θα κάνει ένεση πριν το τζάμπολ).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και ο Τολγκά Σαχίν (Ιταλία).

Στα ματς της Πέμπτης ο Ερυθρός Αστέρας πήγε να κάνει το μπαμ μέσα στην Μόσχα (ήταν μπροστά και στο ημίχρονο 44-48), αλλά τρεις φορές έχασε την επίθεση στα τελευταία δευτερόλεπτα με το σκορ να μένει 77-76 υπέρ της ΤΣΣΚΑ Μ., που έκανε το 2-0 στην σειρά πριν πάει στο Βελιγράδι.

Ο Χάινς έκανε τρομερή εμφάνιση με 19 πόντους, ενώ από 13 είχαν Χίνγκις και Ντε Κολό. 15 έβαλε ο Γιόβιτς, που όμως έκανε βήματα στην καθοριστική επίθεση 2,9 πριν το φινάλε.

Στην Κων/λη έκανε πάρτυ η Φενέρ που έριξε στο καναβάτσο από το πρώτο λεπτό την Ρεάλ Μαδρίτης κερδίζοντας 100-78 και φτάνοντας εύκολα στο 2-0 (στο ημίχρονο ήταν μπροστά 54-29).

Ο Ομπράντοβιτς είδε 5 παίκτες του να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο σκόρερ τον Ούντο με 18, ενώ για την Ρεάλ διασώθηκε ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με 15.

Την Παρασκευή γίνεται και ο 2ος αγώνας στην σειρά της Λοκομοτίβ Κουμπάν με την Μπαρτσελόνα με την ομάδα του Μπαρτζώκα να έχει κάνει το 1-0.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ