ΣΠΟΡ

Euroleague: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ούνικς Καζάν 72-74

Euroleague: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ούνικς Καζάν 72-74
Intime

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τα έκανε όλα λάθος στο τέλος κόντρα στην Ούνικς Καζάν, με τον Παπαπέτρου των 2/10 τριπόντων να παίρνει την τελευταία -κακή- επίθεση και να αστοχεί. Τραγικές αποφάσεις από τη διαιτητή Πάντερ σε όλο το ματς, αλλά και στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Η αντίδραση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ δεν ήρθε ποτέ...

Τι κι αν οι παίκτες της Ούνικς Καζάν τα έσπασαν στο πρώτο ημίχρονο, τι κι αν ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε το ματς της ζωής του (με 14 πόντους και 17 ριμπάουντ), η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ηττήθηκε και από τη ρωσική ομάδα, η οποία δεν είχε νίκη μέχρι τώρα εκτός έδρας (72-74).

Οι «πράσινοι» εκδήλωσαν μια κάκιστη τελευταία επίθεση 19 δευτερολέπτων, η οποία κατέληξε σε τραβηγμένο σουτ του άστοχου απόψε Παπαπέτρου (είχε 2/10 μέχρι εκείνο το σημείο) στη λήξη του χρόνου. Και φυσικά αστόχησαν...

Για να φτάσουμε εκεί, βέβαια, χρειάστηκε και η συμβολή της Πάντερ, η οποία σφύριζε απίστευτα πράγματα στο κλειστό του ΟΑΚΑ σε όλο το παιχνίδι, με αποκορύφωμα το φάουλ του Παπαπέτρου στον Χεζόνια, που έδωσε προβάδισμα 70-72 στην Ούνικς, αλλά και το φάουλ του Τζεκίρι στον Παπαγιάννη, το οποίο δεν σφύριξε, και από το επιθετικό ριμπαουντ του οποίου ήρθε το νικητήριο καλάθι του Λορένζο Μπράουν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Δημήτρης Πρίφτης έριξε στην αρχική πεντάδα τον Λευτέρη Μποχωρίδη μετά την καλή εμφάνισή του κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχοντας μαζί του στο παρκέ τους Μέικον, Παπαπέτρου, Οκάρο και Παπαγιάννη.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά στην άμυνα, πιέζοντας πολύ πάνω στην μπάλα και ανάγκασαν τους παίκτες της Ούνικς σε τραβηγμένα σουτ. Το αποτέλεσμα ήταν η ρωσική ομάδα να έχει πετύχει μόλις 1 πόντο μετά από 5 λεπτά. Επιθετικά ωστόσο το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου να βρει ρυθμό και προηγήθηκε μόλις με 9-1.

Η κακή κυλοφορία στην επίθεση και οι βεβιασμένες επιλογές συνεχίστηκαν και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η διαιτητική τριάδα και ειδικά η Πάντερ ήθελαν να δουν... αίμα για να δώσουν φάουλ στους «πράσινους», η διαφορά έκλεισε πολύ γρήγορα και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε ισόπαλο (15-15).

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι Ρώσοι πέρασαν για λίγο μπροστά, αλλά με τον Μέικον να πετυχαίνει κάποια... τραβηγμένα τρίποντα ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με +1 (36-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Κάναν να... βρίσκει το χέρι του και να τα βάζει από παντού, ανοίγοντας και διάλογο με την εξέδρα μετά από προκλητικές χειρονομίες του, η Ούνικς κατάφερε να προηγηθεί με 5 πόντους (43-48). Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 6-0 με σωστές επιλογές -επιτέλους- στην επίθεση και πήρε εκ νέου προβάδισμα, αλλά δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός και στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -3 (51-54), 4 δεύτερα πριν το τέλος της περιόδου, αλλά ο Ιωάννης Παπαπέτρου με απίθανο buzzer beater έκανε το 54-54.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι πήγε στην κόψη του ξυραφιού με τις δύο ομάδες να εναλλάσουν συνεχώς το προβάδισμα με μεγάλα καλάθια. Το τελευταίο δίλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 70-70, με την ανεκδιηγητη Πάντερ να ανακαλύπτει φάουλ του Παπαπέτρου στον Χεζόνια 1:35 πριν από το τέλος και την Ούνικς να παίρνει το προβάδισμα με 70-72.

Ο Έβανς με δύο εύστοχες βολές έκανε το 72-72, αλλά στη συνέχεια ο Λορένζο Μπράουν, αφού πρώτα αστόχησε και ο Τζεκίρι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ σπρώχνοντας τον Παπαγιάννη, ευστόχησε σε δίποντο για το 72-74, 19 δεύτερα πριν το τέλος.

Στην τελευταία επίθεση η μπάλα βρέθηκε στα χέρια του Παπαπέτρου, «κόλλησε» σε αυτόν, όπως είχε γίνει με την Μπασκόνια και αναγκάστηκε μετά από 2/10 τρίποντα, να πάρει ένα ακόμα υπό πίεση, αστοχώντας, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί ξανά με 72-74.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 21-20, 54-54, 72-74

ΔΗΜΟΦΙΛΗ